Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Grivalia: Στα 4 εκατ. οι απαιτήσεις από την Μαρινόπουλος

Οποιαδήποτε εξέλιξη στη Μαρινόπουλος δε θα έχει ουσιώδη επίπτωση επί του κύκλου εργασιών, των αποτελεσµάτων και των ιδίων κεφαλαίων της Grivalia, η οποία θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά της, σημειώνει η εταιρία.

Grivalia: Στα 4 εκατ. οι απαιτήσεις από την Μαρινόπουλος

Η GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ, σε συνέχεια έγγραφων και ηλεκτρονικών δηµοσιευµάτων, θα ήθελε να ενηµερώσει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων του Οµίλου από τις εταιρείες Μαρινόπουλος Α.Ε Γενικού Εµπορίου και Αφοί Μαρινόπουλοι Συµµετοχών και ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων ανέρχεται κατά την 30/06/2016 σε €4,0 εκατ. από τη λειτουργική µίσθωση τεσσάρων εµπορικών ακινήτων, µέρος του οποίου καλύπτεται από τραπεζικές εγγυήσεις.

Σηµειώνεται ότι ο Όµιλος έχει στην κατοχή του τα ακίνητα αυτά πέραν της δεκαετίας. Μέχρι και την 31/03/2016 ο Όµιλος δεν είχε διενεργήσει προβλέψεις αναφορικά µε τις ως άνω απαιτήσεις.

Τα µισθώµατα από τις εν λόγω εταιρείες αντιπροσωπεύουν το 6,4% του ενοποιηµένου κύκλου εργασιών. Το συνολικό τρέχον µηνιαίο µίσθωµα ανέρχεται σε €0,3 εκατ., η συνολική διάρκεια µίσθωσης είναι κατά µέσο όρο 12 έτη µε λήξεις από την 31/12/2016 µέχρι και την 31/12/2024 και µε εγγυηµένες µισθώσεις µε λήξεις από την 31/12/2016 µέχρι και την 31/12/2018.

Λαµβάνοντας υπ' όψιν το ύψος των οφειλών των εταιρειών αυτών, το ποσοστό συµµετοχής αυτών στον ενοποιηµένο κύκλο εργασιών και τα επενδυτικά χαρακτηριστικά των τεσσάρων (4) ακινήτων, θεωρούµε ότι οποιαδήποτε εξέλιξη δε θα έχει ουσιώδη επίπτωση επί του κύκλου εργασιών, των αποτελεσµάτων και των ιδίων κεφαλαίων του Οµίλου, ο οποίος θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά του.

Σηµειώνεται ότι για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη, η Εταιρεία θα προβεί στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό βάσει της ισχύουσας χρηµατιστηριακής νοµοθεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v