Αττικά Πολυκαταστήματα: Από στρατηγικός μισθωτής, επενδυτής στη Lamda

Πακέτο μετοχών της εισηγμένης από το επενδυτικό κεφάλαιο Blackstone απέκτησαν οι βασικοί μέτοχοι της λιανεμπορικής αλυσίδας πολυκαστημάτων. Αύξηση πωλήσεων κατά 6,5% στο α' εξάμηνο του 2016 για το σύνολο του δικτύου.

Αττικά Πολυκαταστήματα: Από στρατηγικός μισθωτής, επενδυτής στη Lamda
Από στρατηγικοί συνεργάτες της εισηγμένης Lamda Development, με ισχυρή εμπορική παρουσία μέσα στα εμπορικά κέντρα που αναπτύσσει, οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας Αττικά Πολυκαταστήματα (όμιλος Folli Follie, Kων. Λαμπρόπουλος, Κων. Τσουβελεκάκης, Αλέξης Σγουμπόπουλος) μετατρέπονται σε στρατηγικοί επενδυτές στη μετοχή του ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοι της Αττικά Πολυκαταστήματα αποφάσισαν να διαθέσουν ποσό 1,5 εκατ. ευρώ από τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα της κοινής λιανεμπορικής εταιρίας, προκειμένου να πάρουν πακέτο μετοχών της Lamda Development.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το συγκεκριμένο πακέτο μετοχών μεταβιβάστηκε από έτερο στρατηγικό επενδυτή στην εισηγμένη, το επενδυτικό κεφάλαιο της Blackstone. Ο πωλητής παραμένει ισχυρός μέτοχος στη Lamda, απλώς μείωσε το ποσοστό 15% που κατείχε κατά τι, δίνοντας την ευκαιρία στους μετόχους της Αττικά Πολυκαταστήματα να τοποθετήσουν μέρος των διαθεσίμων τους αλλά και να δηλώσουν την εμπιστοσύνη τους στην εταιρία, που αποτελεί βασικό τους συνεργάτη στην εμπορική ανάπτυξη των Attica.

Υπενθυμίζεται ότι σημεία Attica λειτουργούν στο Golden Hall, στο Τhe Mall Athens και στο Μediterranean Cosmos, τα τρία εμπορικά κέντρα που διαχειρίζεται δηλαδή η Lamda Development στη χώρα. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, η τοποθέτηση των μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα στη μετοχή της Lamda πρόκειται να συνεχιστεί και χαρακτηρίζεται από τις ίδιες πηγές ως «μακροπρόθεσμη επένδυση».

Πέραν των επενδυτικών δραστηριοτήτων, η εμπορική παρουσία της αλυσίδας των πολυκαταστημάτων Attica συνεχίζει να είναι αναπτυσσόμενη, παρουσιάζοντας αύξηση πωλήσεων και στο α' εξάμηνο του 2016.

Κόντρα στη γενικευμένη υποχώρηση πωλήσεων στον κλάδο ένδυσης, ο όμιλος Aττικά Πολυκαταστήματα παρουσίασε πωλήσεις της τάξης των 77,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 6,5%.

Αναλυτικότερα, στο α' εξάμηνο το κατάστημα στο CityLink παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 2%, το αντίστοιχο στο Golden Hall κατά 13%, στο Mediterranean Cosmos επίσης κατά 13%, εκείνο στην Τσιμισκή κατά 10%, ενώ μικρότερο σημείο του ομίλου εντός του The Mall στο Μαρούσι εμφάνισε οριακή πτώση κατά 2%. Η εταιρία συνεχίζει επίσης το επενδυτικό της πλάνο, το οποίο αφορά στην ανακαίνιση του παλαιότερου σημείου της στο CityLink -ένα project το οποίο υλοποιείται με αργούς ρυθμούς καθώς η ανακαίνιση γίνεται εν λειτουργία του πολυκαταστήματος- ενώ ταυτόχρονα προχωρά σε επενδύσεις υποδομών. Ειδικότερα, αναμένεται να υιοθετήσει πλατφόρμα SAP, δαπανώντας ποσό που εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 2 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η εταιρία διατηρεί στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της τη δημιουργία νέου σημείου Attica στα νότια της πρωτεύουσας. Σ' αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της εταιρίας δηλώνει το δυνητικό της ενδιαφέρον να συμμετάσχει ως anchor tenant στις εμπορικές αναπτύξεις που σχεδιάζει η Lamda Development στο Ελληνικό, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτή είναι μια πολύ πρώιμη σκέψη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v