Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurolife: Πράσινο φως της ΤτΕ για εξαγορά από Fairfax - OMERS

Μέσω της εταιρείας Costa Luxemburg Fairfax και OMERS πήραν άδεια για την απόκτηση του 80% της Eurolife. Ποια είναι η OMERS και γιατί συμμετέχει στο σχήμα. Τι δείχνει το προηγούμενο της εξαγοράς της ασφαλιστικής Brit.

Eurolife: Πράσινο φως της ΤτΕ για εξαγορά από Fairfax - OMERS

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία μεταβίβασης του 80% συν μία μετοχή του μετοχικού κεφαλαίου της Eurolife ERB Insurance Group από τη Eurobank στη Fairfax καθώς μετά την Κομισιόν και η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε την απόκτηση ειδικής συμμετοχής.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 29ης Ιουνίου αλλά αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΤτΕ μόλις πριν από μερικές ώρες, εγκρίθηκε η απόκτηση έμμεσης ειδικής συμμετοχής της Fairfax στην εταιρεία συμμετοχών των ασφαλιστικών εταιρειών Eurolife Ζωής και Eurolife Γενικών Ασφαλίσεων.

H άδεια απόκτησης ειδικής συμμετοχής αφορά στην εταιρεία με την επωνυμία Costa Luxemburg, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο και απώτεροι μέτοχοί της είναι η Fairfax και το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο OMERS. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές κατέχουν το 50% έκαστη του μετοχικού κεφαλαίου της λουξεμβουργιανής εταιρείας.

Η συμμετοχή της OMERS Administration στο σχήμα επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες που αποκάλυψε το Euro2day.gr.

Η συμφωνία μεταξύ Fairfax και OMERS προβλέπει, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, την αγορά του ποσοστού που κατέχει το συνταξιοδοτικό ταμείο στην Costa Luxemburg σε ορίζοντα πενταετίας, με μια αποδεκτή απόδοση (σ.σ. οι πληροφορίες αναφέρουν για απόδοση της τάξης του 10%). Πρόκειται, επομένως, για συμφωνία χρηματοδότησης του τιμήματος, όπως έγινε και στην περίπτωση της εξαγοράς της ασφαλιστικής εταιρείας Brit.

Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επομένων ημερών και το τίμημα θα υπολογισθεί με βάση την τρέχουσα καθαρή θέση της Eurolife, που αναμένεται να είναι υψηλότερη των 430 εκατ. ευρώ (σ.σ. καθαρή θέση κατά το τέλος του 2015).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v