Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Ελλάδα» για 2η φορά η Citi

Δεκαπέντε βραβεία κατέκτησε η Citi σε όλες τις περιφέρειες εκτός Ασίας. Αναδείχθηκε "Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα" στην Ελλάδα για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια.

«Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Ελλάδα» για 2η φορά η Citi
Η Citi αναδείχθηκε «Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα για τις Αναδυόμενες Αγορές», «Καλύτερη Τράπεζα για Συναλλαγές» και «Καλύτερη Τράπεζα για Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» από το Euromoney, το παγκοσμίως διακεκριμένο περιοδικό των οικονομικών αγορών, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των ετήσιων βραβείων Awards for Excellence.

Το Euromoney δήλωσε σχετικά με το δίκτυο της Citi για τις αναδυόμενες αγορές «Η Citi κατά τους τελευταίους 12 μήνες συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους πελάτες της και τους ανταγωνιστές της. Διατήρησε την ηγετική της θέση σε όλα τα προϊόντα της, υποστηριζόμενη από μεγάλης κλίμακας πωλήσεις και συναλλαγές, τον ισολογισμό της και την παρουσία της στις χώρες. Κατά την περίοδο των βραβείων, η Citi επέδειξε δημιουργικότητα, εξατομικευμένες λύσεις, επαναλαμβανόμενες συνεργασίες και μακροχρόνιες σχέσεις σε όλο το φάσμα των προϊόντων σταθερής απόδοσης, ιδίων κεφαλαίων, συγχωνεύσεων και εξαγορών στις αναδυόμενες αγορές».

Η Citi κέρδισε επίσης, μία σειρά βραβείων για την επενδυτική τραπεζική στις περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου «Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη» για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Αναφορικά με το βραβείο «Καλύτερη Τράπεζα για Υπηρεσίες Συναλλαγών», το Euromoney είπε: «Η Citi έχει αναγνωρίσει την ανάγκη για πηγαία ευελιξία και σκέψη έξω από τα στενά πλαίσια. Αυτό είναι έκδηλο μέσα από την αψεγάδιαστη εμπειρία που παρέχει στους διαχειριστές πληρωμών μέσω της πλατφόρμας CitiDirect BE δίνοντας μεγαλύτερο έλεγχο στις συναλλαγές. Αυτή η δέσμευση έχει βοηθήσει την τράπεζα να κερδίσει εντυπωσιακά βραβεία τη χρονιά που πέρασε».

Για το βραβείο «Καλύτερη Τράπεζα για Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα», το Euromoney δήλωσε, "Η επιθυμία για διαφοροποίηση της έκθεσης ρίσκου οδήγησε σε συγχωνεύσεις και εξαγορές κατά τον τελευταίο χρόνο. Η Citi αναγνώρισε την τάση νωρίς και καρπώθηκε τα οφέλη με μία σειρά σημαντικών συναλλαγών, ως σύμβουλος πωλητών και αγοραστών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το εύρος των προϊόντων της Citi αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας επιτυχίας της εξυπηρετώντας χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ως πελάτες. Άνω του 90% των μεγαλύτερων πελατών της έχουν σχέση με την τράπεζα και στους τρεις τομείς – τραπεζικές υπηρεσίες, υπηρεσίες συναλλαγών, παγκόσμιες αγορές».

«Είναι τιμή για εμάς η φετινή αναγνώριση από το Euromoney και στα παγκόσμια βραβεία αλλά και σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Η δέσμευση της Citi να προσφέρει υπηρεσίες στους πελάτες της σε παγκόσμια κλίματα είναι πρωταρχικής σημασίας και είμαστε ευτυχείς που αυτό έχει γίνει αντιληπτό από τους κριτές του Euromoney" δήλωσε ο Jamie Forese, πρόεδρος Citi και Επικεφαλής του Institutional Clients Group.

Ο κος Αιμίλιος Κυριάκου, Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδος δήλωσε σχετικά: "H σημαντική αυτή διάκριση, 2η φορά που απονέμεται στη Citi Ελλάδος τα τελευταία 5 χρόνια, αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς αλλά κυρίως, δέσμευση να στηρίζουμε αποφασιστικά τους πελάτες μας προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες και καινοτόμες λύσεις. Το βραβείο αυτό είναι μία ακόμη αναγνώριση του επιπέδου του προσωπικού μας και της πελατοκεντρικής μας φιλοσοφίας και αντανακλά την επιτυχή προσπάθεια της Citi στην προσέλκυση σημαντικών ξένων επενδύσεων στη χώρα».

Ο κος Θοδωρής Γιατράκος, Επικεφαλής Επενδυτικής Τραπεζικής για την Ελλάδα και την Κύπρο είπε «Παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται να επιχειρήσουν οι Ελληνικές εταιρίες, το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει έντονο και δημιουργούνται στρατηγικές ευκαιρίες για τους πελάτες μας. Τούτο επιβάλλει συνεργασίες και σχέσεις με σταθερά θεμέλια, δημιουργικότητα, ευελιξία, καινοτομία, γνώση και παγκόσμια εμπειρία. Ευχαριστούμε θερμά τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη τους στη Citi.»

Τα βραβεία Euromoney Awards for Excellence αναγνωρίζονται ως τα πιο έγκυρα στον τομέα των οικονομικών υπηρεσιών.

Ακολουθεί κατάλογος των βραβείων Euromoney που κατέκτησε η Citi σε όλες τις περιφέρειες εκτός της Ασίας, η ανακοίνωση των οποίων θα γίνει την εβδ. 11/7 στο Χονγκ Κονγκ:

1. Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα για τις Αναδυόμενες Αγορές

2. Καλύτερη Τράπεζα για Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα

3. Καλύτερη Τράπεζα για Συναλλαγές

4. Καλύτερη Τράπεζα για Αγορές στη Λατινική Αμερική

5. Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στη Λατινική Αμερική

6. Καλύτερα Τράπεζα για Υπηρεσίες Συναλλαγών στη Λατινική Αμερική.

7. Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στη Φινλανδία

8. Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Ελλάδα

9. Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στη Νορβηγία

10. Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Ισπανία

11. Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

12. Καλύτερη Τράπεζα Χρηματοδοτήσεων στην Αφρική

13. Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Αργεντινή

14. Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στο Περού

15. Καλύτερος Οίκος Χρηματοδοτήσεων στη Μ. Ανατολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v