Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον όμιλο Βασιλάκη περνά η Π&Ρ Δάβαρη

Το 70% της εισαγωγικής των αυτοκινήτων Hyundai και Kia περνά στον όμιλο Βασιλάκη, ο οποίος αναλαμβάνει και το μάνατζμεντ. Τι περιλαμβάνει η συμφωνία που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη της χρονιάς. Η αναδιάρθρωση των δανείων, οι υποχρεώσεις και η επόμενη μέρα.

  • του Σπύρου Ρέκκα
Στον όμιλο Βασιλάκη περνά η Π&Ρ Δάβαρη

Στο τέλος της χρονιάς θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση της Π&Ρ Δάβαρης, εισαγωγικής εταιρείας των κορεάτικων αυτοκινήτων Hyundai και Kia, με τον όμιλο Βασιλάκη, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες.

Η συμφωνία προβλέπει ότι το 70% της Π&Ρ Δάβαρης θα περάσει στον έλεγχο του ομίλου Βασιλάκη.

Η Π&Ρ Δάβαρη ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 από τους Πάνο και Ρίτσα Δάβαρη. Αρχικά ανέλαβαν την αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων και ανταλλακτικών της Hyundai και αργότερα αύξησαν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου με την προσθήκη της αντιπροσώπευσης της επίσης κορεάτικης μάρκας Kia, η οποία ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Hyundai. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει την ανάληψη και της διοίκησης της εταιρίας από τον Όμιλο Βασιλάκη. Ήδη έχει προσληφθεί για τη θέση του γενικού διευθυντή διακεκριμένος μάνατζερ από τον χώρο του αυτοκινήτου, που πρόσφατα αποχώρησε από αντίστοιχη θέση σε άλλη γνωστή εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων, μετά τη διακοπή της συνεργασίας της με ευρωπαϊκό εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων. Το 30% παραμένει στην οικογένεια Δάβαρη και ο Πάνος Δάβαρης διατηρεί τη θέση του προέδρου.

Οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της Π&Ρ Δάβαρη συνεχίζονται και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εμπόδια που προέκυψαν έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό.

Ειδικότερα, τα δάνεια του ομίλου Π&Ρ Δάβαρη ανέρχονται στα 109 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες υποχρεώσεις σε προμηθευτές, εφορία, ΙΚΑ κ.ά. αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ. Η προσπάθεια αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει γενναίο κούρεμα από τις πιστώτριες τράπεζες και εξαγορά όλων των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Π&Ρ Δάβαρη από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Αν όλα πάνε καλά, τότε θα εφαρμοσθεί το δεύτερο σκέλος του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει αυστηρή αξιολόγηση του προσωπικού του εν λόγω ομίλου και έρευνα για τη βιωσιμότητα των κάθετων μονάδων που ανήκουν στις δύο εταιρείες (Hyundai και Kia). Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δύο εταιρείες θα μεταφερθούν στην έδρα του ομίλου Θ. Βασιλάκη, στην οδό Βιλτανιώτη 31 στη Κηφισιά, όπου στεγάζονται όλες οι εταιρείες του Θ. Βασιλάκη.

Τα εργοστάσια καταρχήν συμφώνησαν με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι Κορεάτες που διοικούν τις δύο μάρκες επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή τους στον ιδρυτή του ομίλου Πάνο Δάβαρη. Ο διακεκριμένος Έλληνας επιχειρηματίας χαίρει της εκτίμησης των Κορεατών και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη των μαρκών στην ελληνική αγορά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v