Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jetoil: Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η αίτηση ανάκλησης προστασίας

Οι τράπεζες υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πετύχει το σχέδιο εξυγίανσης, χαρακτηρίζοντας "δόλια" την προσφυγή στο άρθρο 99. Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον λέει η Jetoil, αναφέροντας αλληλογραφία μεταξύ υποψήφιου επενδυτή και της Alpha.

Jetoil: Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η αίτηση ανάκλησης προστασίας

Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά επί της αίτησης ανάκλησης που κατέθεσαν οι τράπεζες Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank, για την υπαγωγή της εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών Jetoil στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Όπως ανέφεραν κατά τη διαδικασία εκδίκασης οι νομικοί σύμβουλοι των τραπεζών, η αίτηση ανάκλησης επιβλήθηκε από το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει καμία πιθανότητα να υλοποιήσει ένα επιτυχημένο σχέδιο εξυγίανσης, τονίζοντας ότι η προσφυγή στο άρθρο 99 είναι δόλια, καθώς η επιχείρηση επιδιώκει τη διασφάλιση των εγκαταστάσεων στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν και το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα εξυγίανσης για την επιχείρηση, η οποία ακολουθεί μια παρελκυστική πολιτική έναντι των πιστωτών της.

Παράλληλα, αμφισβήτησαν ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, ή αν υπάρχει, όπως σημείωσαν, δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται να γίνει αποδεκτό.

Από την πλευρά του, ο νομικός σύμβουλος της Jetoil κατέθεσε στο δικαστήριο φάκελο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ υποψήφιου επενδυτή και της Alpha Bank, με βάση την οποία υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για τη διάσωση της επιχείρησης.

Ωστόσο, οι νομικοί σύμβουλοι των τραπεζών σημείωσαν πως δεν γνωρίζουν αυτή την αλληλογραφία, αναφέροντας ότι η διοίκηση της τράπεζας ζήτησε να προχωρήσουν στην αίτηση ανάκλησης.

Ο νομικός σύμβουλος της Jetoil ανέφερε πως υπάρχει ουσιαστικό σχέδιο για την εξυγίανση της επιχείρησης, το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω της σφοδρής αντίδρασης των πιστωτριών τραπεζών.

Τόνισε επίσης ότι η επιχείρηση αυτό που ζητάει είναι πίστωση λίγου χρόνου, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία με κάποιον ενδιαφερόμενο επενδυτή, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις να εξυγιανθεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v