Τον Σεπτέμβριο ο νέος πλειστηριασμός του ξενοδοχείου Ledra

Η παρέμβαση του ΕΠΑΜ οδήγησε στην αναβολή του σημερινού πλειστηριασμού του ξενοδοχείου Ledra στη Λεωφόρο Συγγρού. Κατά πληροφορίες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από έναν επενδυτή αλλά η διαδικασία σταμάτησε από τους διαδηλωτές.

Τον Σεπτέμβριο ο νέος πλειστηριασμός του ξενοδοχείου Ledra

Ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος μάλιστα δεν κατάφερε να καταθέσει προσφορά επειδή υπήρξε παρέμβαση εκπροσώπων του Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), εμφανίστηκε στη χθεσινή διαδικασία πλειστηριασμού του ξενοδοχείου Athens Ledra.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πλειστηριασμός θα επαναληφθεί κατά πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο. Παρά τις φήμες περί ζωηρού ενδιαφέροντος από επενδυτές, στελέχη της τουριστικής αγοράς επισημαίνουν πως η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού, τα 47,8 εκατ. ευρώ, είναι αρκετά υψηλή ώστε να θεωρηθεί ελκυστικό το ξενοδοχείο.

Η εταιρεία «ΑΣΤΥ», συμφερόντων της οικογένειας Παρασκευαϊδη, έκανε την τελευταία προσπάθεια διάσωσης του ξενοδοχείου τον περασμένο Νοέμβριο, όταν βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την ελβετική ξενοδοχειακή αλυσίδα Movenpick, προκειμένου η τελευταία να αναλάβει τη διαχείριση της μονάδας. Η συμφωνία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Το ξενοδοχείο Athens Ledra έχασε πριν δυόμισι χρόνια την επωνυμία (brand) Marriott, με το οποίο καθιερώθηκε στην ελληνική αγορά, καθώς τερματίστηκε η 30ετής συνεργασία με τον ομώνυμο αμερικανικό ξενοδοχειακό κολοσσό. Η επιχείρηση κλυδωνίστηκε επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια, καθώς αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα μετά τον θάνατο του δημιουργού της Γ. Παρασκευαΐδη το 2007.

Η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία «ΑΣΤΥ ΑΞΤΕ» είχε υποβάλει αρχικά αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, η οποία στη συνέχεια απεσύρθη. Κατόπιν το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό (επισπεύδουσα πιστώτρια η Alpha Bank), ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Τους τελευταίους μήνες επανεκκίνησε η διαδικασία του πλειστηριασμού από την ίδια τράπεζα, με πιθανότερη ημερομηνία, πλέον, την 21η Σεπτεμβρίου.

Το ξενοδοχείο λειτουργούσε για περίπου 2,5 χρόνια με την επωνυμία «Athens Ledra», καταφέρνοντας να βελτιώσει τη θέση του, εκμεταλλευόμενο τη σημαντική άνοδο της τουριστικής κίνησης προς την Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v