Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινόπουλος: «Συγκρατημένη αισιοδοξία» από τους τραπεζίτες

Τι έγινε στην πολύωρη συνάντηση που είχαν χθες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Το μεγάλο «αγκάθι» που παραμένει στη χρηματοδότηση και η «προσέγγιση» μεταξύ των τραπεζών για τη συμφωνία με Σκλαβενίτη. Αγωνία στην αγορά για τον χρόνο που περνά.

Μαρινόπουλος: «Συγκρατημένη αισιοδοξία» από τους τραπεζίτες

Πολύωρη συνάντηση με αντικείμενο τα φλέγοντα θέματα της απόπειρας διάσωσης της Μαρινόπουλος πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των εμπλεκόμενων τραπεζών και εκπροσώπων της Σκλαβενίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς τεχνικά θέματα και συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις για τους όρους και τα χρονοδιαγράμματα μιας συμφωνίας, μέσω της οποίας η Σκλαβενίτης θα συμμετάσχει ως στρατηγικός επενδυτής στη διάσωση της Μαρινόπουλος.

Δυσκολότερο σημείο παραμένει, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, η εξεύρεση «ενδιάμεσης χρηματοδότησης» προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρία, έως ότου καταστεί δυνατή η επίτευξη της παραπάνω συμφωνίας.

Όπως έχει σημειώσει το Euro2day.gr,  ίδια η Μαρινόπουλος έχει γνωστοποιήσει στις τράπεζες ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της μετά το τέλος του τρέχοντος μηνός, ενώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση περίπου 15 εκατ. ευρώ, ανά μήνα λειτουργίας.

Προς το παρόν, συμφωνία για τον τρόπο κάλυψης αυτού του χρηματοδοτικού κενού δεν έχει βρεθεί, ωστόσο τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξε «πρόοδος» μεταξύ των τραπεζών, ώστε να προχωρήσει το θέμα της νέας χρηματοδότησης που θα χρειαστεί η Σκλαβενίτης, κατόπιν συμφωνίας διάσωσης.

Όπως εξήγησαν οι ίδιες πηγές στο Euro2day.gr, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν αυτές οι λεπτομερείς συνομιλίες, στις οποίες κατατίθενται οι απόψεις και οι επιφυλάξεις όλων των εμπλεκόμενων τραπεζών, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή συμφωνία, η οποία θα δοθεί προς έγκριση στα διοικητικά συμβούλιά τους, ώστε να προχωρήσουν οι εξελίξεις.

Εξελίξεις που βεβαίως έως ότου να ολοκληρωθούν, εάν και εφόσον προχωρήσουν τα σχέδια διάσωσης, θα απαιτήσουν σημαντικό χρονικό διάστημα, για τη διασφάλιση συναίνεσης από την πλειοψηφία των πιστωτών, την υποβολή αίτησης στο άρθρο 106Β κ.λπ.

Υπό αυτή την έννοια, κάθε μέρα που περνά είναι πολύτιμη, ιδίως ενόσω δεν βρίσκεται λύση για την ενδιάμεση χρηματοδότηση (την οποία θα πρέπει να αναλάβουν, κατά πολύ σημαντικό μέρος, οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Μαρινόπουλος), προξενώντας την αίσθηση στην αγορά ότι το «παράθυρο ευκαιρίας» για τη διάσωση της εταιρίας αρχίζει να στενεύει επικίνδυνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v