Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμαχία Κωνσταντακόπουλου-Dogus για το Hilton

Δυο οι μνηστήρες για το ξενοδοχείο. Το πρώτο σχήμα συγκροτούν ο ξενοδοχειακός όμιλος Κωνσταντακόπουλου με την Dogus του Τούρκου επιχειρηματία Φ. Σαχένκ. Το δεύτερο σχήμα φέρονται να συγκροτούν το αμερικανικό fund «Lone Star» και ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη.

Συμμαχία Κωνσταντακόπουλου-Dogus για το Hilton

Δύο σχήματα με ισχυρή ελληνική παρουσία φέρονται να συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των «μνηστήρων» που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του ιστορικού ξενοδοχείου Hilton της Αθήνας που ανήκει στην εταιρεία «Ιονική Ξενοδοχειακή», θυγατρική του ομίλου Alpha Bank.

Το πρώτο σχήμα συγκροτούν ο ξενοδοχειακός όμιλος «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας» (ΤΕΜΕΣ) του ομίλου Κωνσταντακόπουλου ο οποίος ελέγχει τον τουριστικό πόλο «Costa Navarino» και ο τουρκικός όμιλος Dogus του επιχειρηματία Φερίτ Σαχένκ ο οποίος δραστηριοποιείται, ήδη, στην ελληνική αγορά στο χώρο της διαχείρισης μαρινών.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του Euro2day.gr το συγκεκριμένο σχήμα βρίσκεται σε διαδικασία περαιτέρω ενίσχυσής του με τη συμμετοχή δύο ισχυρών επενδυτικών fund κι ενός ισχυρού ομίλου διαχείρισης ξενοδοχείου (Hotel Operator).

Το δεύτερο σχήμα φέρονται να συγκροτούν από κοινού το αμερικανικό fund «Lone Star» και ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη.

Οι πληροφορίες, πάντως, για τους τελικούς διεκδικητές είναι ελάχιστες καθώς από τον όμιλο Alpha Bank έχει επιβληθεί «σιγή ασυρμάτου» για το θέμα ενώ και τα υποψήφια σχήματα δεσμεύονται από καθεστώς απόλυτης εμπιστευτικότητας.

Πηγές που παρακολουθούν στη διαδικασία , πάντως, εκτιμούν πως η οριστικοποίηση της πώλησης του Hilton θα γίνει με διαδικασίες «εξπρές» καθώς «όλοι έχουν να ωφεληθούν από αυτό» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v