Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΠ: Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός του φωτοβολταϊκού πάρκου

Το φωτοβολταϊκό πάρκο του ΟΛΠ, μήκους 1.080 μ. και ισχύος 430 KWp, βρίσκεται στο Νέο Ικόνιο, την πλέον ηλεκτροβόρα περιοχή του εμπορικού λιμένα. Ήδη, ο πρώτος σταθμός του πάρκου τέθηκε σε λειτουργία και συνδέθηκε με το δίκτυο της ΔΕΗ.

ΟΛΠ: Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός του φωτοβολταϊκού πάρκου

Σε λειτουργία τέθηκε την Τρίτη 26 Ιουλίου ο πρώτος σταθμός του Φωτοβολταϊκού Πάρκου του ΟΛΠ στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, μήκους 1.080 μ., ισχύος 430KWp και ήδη συνδέθηκε με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, πρόκειται για ένα σημαντικό φιλοπεριβαλλοντικό έργο που υλοποιήθηκε μετά από διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό και εγκαταστάθηκε στο Νέο Ικόνιο, στην πλέον ηλεκτροβόρα περιοχή του εμπορικού λιμένα, όπου λειτουργούν οι γερανογέφυρες φορτοεκφόρτωσης και στοιβασίας εμπορευματοκιβωτίων (containers).

Όπως σημειώνεται, με την κατασκευή αυτού του έργου, ο ΟΛΠ αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, αφού παρέχοντας 635.000 «πράσινες» kWh/έτος στο διασυνδεδεμένο δίκτυο, που αντιστοιχεί με την ετήσια αποφυγή της εκπομπής 635 tn CO2, χρησιμοποιώντας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θα συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι το λιμάνι έχει χαρακτηρισθεί από την ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων) με πιστοποίηση των Lloyd's ως ECOPORT (Οικολογικό Λιμάνι) λόγω των φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών που ασκεί στον θαλάσσιο και χερσαίο χώρο της περιοχής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v