Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτύπησε το καμπανάκι η Intercontinental International

Τι είπαν στις σύντομες δηλώσεις τους ο διευθύνων σύμβουλος του ΧΑ και ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Χτύπησε το καμπανάκι η Intercontinental International

Πρεμιέρα για την εισαγωγή των μετοχών της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ σήμερα στο χρηματιστήριο, με τον πρόεδρο της εταιρείας, κ. Παναγιώτη Αριστείδη Χαλικιά να κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος του ΧΑ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης σημείωσε πως αποτελεί τιμή για το χρηματιστήριο η εισαγωγή της Intercontinental και ευχήθηκε να αποτελέσει πρόδρομο είτε για την εισαγωγή νέων εταιρειών είτε για την έκδοση εταιρικών ομολόγων.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε επίσης στην καινοτομία από πλευράς της εταιρείας, η οποία ήταν η πρώτη που αξιοποίησε τον ανανεωμένο κανονισμό του χρηματιστηρίου, ο οποίος προβλέπει τη δυνατότητα επίτευξης της επαρκούς διασποράς μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και όχι με δημόσια εγγραφή.

Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Παναγιώτης Αριστείδης Χαλικιάς ευχαρίστησε τόσο την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο όσο και την Εθνική Χρηματιστηριακή που είχε αναλάβει τον ρόλο συμβούλου, και δήλωσε χαρακτηριστικά: «δεν αναμέναμε να είμαστε οι μεγαλύτεροι, αλλά σχεδιάζουμε να είμαστε οι καλύτεροι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης καλωσόρισε την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι η και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έβαλε ένα λιθαράκι σε αυτό που ονομάζουμε αναπτυξιακή διαδικασία.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σημείωσε, δίνει έμφαση στη δημιουργία θεσμών και στην υλοποίηση αυτών, ιδιαίτερα όταν εκείνοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία των εταιρειών και κατ' επέκταση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε επίσης στο δύσκολο φορολογικό καθεστώς που εσχάτως διαμορφώθηκε για τους ΟΣΕΚΑ, μεταξύ των οποίων και η ΑΕΕΑΠ, τονίζοντας ότι οι αρχές της κεφαλαιαγοράς συνεχίζουν την προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ευνοϊκότερου φορολογικού καθεστώτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v