Η ΓΕΝΟΠ κατέθεσε αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού για ΑΔΜΗΕ

Η ΓΕΝΟΠ τονίζει μεταξύ άλλων πως δεν έχει προηγηθεί καμία αναλογιστική μελέτη. Παράλληλα αναφέρει ότι στον ΑΔΜΗΕ είναι ενσωματωμένη και περιουσία των μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Η ΓΕΝΟΠ κατέθεσε αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού για ΑΔΜΗΕ
Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η πρόσκληση (12.7.2016) για την απόκτηση συμμετοχής του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ, που είναι 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ, ζητάει η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΓΕΝΟΠ-ΚΗΕ) από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται στην προσφυγή ότι πριν την πώληση δεν έχει προηγηθεί καμία αναλογιστική μελέτη, όπως απαιτεί ο νόμος 4011/2011 και κατά συνέπεια η πώληση είναι παράνομη, όπως παράνομη είναι και η όλη διαδικασία αποξενώσεως της ΑΔΜΗΕ από την ΔΕH.

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ-ΚΗΕ αναφέρει ότι με το νόμο 4389/2016 προβλέφθηκε με ειδική διαδικασία η πώληση του ΑΔΜΗΕ, παρά το γεγονός ότι στην περιουσία του είναι ενσωματωμένη και περιουσία των μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης (ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ασφαλιστικές εισφορές κλπ).

Επιπλέον, η ΓΕΝΟΠ-ΚΗΕ υποστηρίζει ότι τα περιουσιακά δικαιώματα των εργαζομένων προστατεύονται, τόσο από τα άρθρο 17 του Συντάγματος, όσο και από την ΕΣΔΑ και η πώληση, παραβιάζει τα δικαιώματα αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v