Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Χρονιά «έκπληξη» το 2016 για τον όμιλο

Αισιόδοξος για την πορεία του ομίλου το τρέχον έτος εμφανίστηκε ο Ε. Μυτιληναίος στην τηλεδιάσκεψη. Τόνισε πως τα αποτελέσματα θα ξεπεράσουν το consensus των αναλυτών. Νέο πρόγραμμα περικοπής δαπανών για την Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Μυτιληναίος: Χρονιά «έκπληξη» το 2016 για τον όμιλο

Σε μία αποτίμηση του οικονομικού περιβάλλοντος για το 2015, αλλά και για το 2016 προχώρησε ο Ευ. Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που ακολούθησε τα αποτελέσματα εξαμήνου του ομίλου.

Όπως τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών, την προηγούμενη χρονιά οι αρνητικές προοπτικές στην αγορά αλουμινίου, αλλά και η πολιτική αστάθεια στη χώρα, επηρέασαν και τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου.

Ωστόσο, για το σύνολο του 2016 τα αποτελέσματα αναμένονται θετικά και μάλιστα θα υπερβούν το consensus των αναλυτών.

Η ενισχυμένη παρουσία του τομέα ενέργειας ο οποίος αναπτύσσεται σταθερά στο retail, λειτούργησε αντισταθμιστικά και έδωσε ώθηση στα συνολικά αποτελέσματα του Ομίλου. Ο κ. Μυτιληναίος στάθηκε ιδιαίτερα στην στρατηγική συνεργασία της Protergia με την Cosmote.

Η Αλουμίνιον της Ελλάδος μέσω των προγραμμάτων ΜΕΛΛΟΝ και EXCELLENCE κατόρθωσε να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της, σε ένα περιβάλλον που βάλλεται συνεχώς από αναταράξεις. Προκειμένου να θωρακιστεί περαιτέρω η θυγατρική του Ομίλου, σχεδιάζεται και νέο πρόγραμμα περικοπής κόστους για το 2017-2018 με στόχο τον συνεχή έλεγχο του κόστους σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι η ΜΕΤΚΑ ανέλαβε το πρώτο Solar farm στο Ιράν (10MW), το οποίο είναι η πρώτη ξένη επένδυση στη χώρα καθώς αποτελεί από κοινού επένδυση της ΜΕΤΚΑ με τον εταιρεία ενεργειακών επενδύσεων Ghadir, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του έτους, ενώ προχωρούν τα βήματα προς την υλοποίηση της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής για την οποία η εταιρία έχει υπογράψει MoU.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v