Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της Frigoglass

Τι αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος αρνητικής καθαρής θέσης και υψηλού δανεισμού. Τα ερωτηματικά για την εν Ελλάδι δραστηριότητα.

Η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της Frigoglass

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, οι τράπεζες ολοκλήρωσαν την ετήσια τακτική διαδικασία επανεξέτασης των πιστωτικών χορηγήσεων που παρέχουν προς τον όμιλο της Frigoglass και αποφάσισαν να επεκτείνουν τις πιστωτικές χορηγήσεις τους μέχρι τον Μάρτιο του 2017, αναφέρει η εταιρεία στην έκθεση διαχείρισης που συνοδεύει τα αποτελέσματα α' εξαμήνου.

Οι ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης καλύφθηκαν και από το δανεισμό, που δεσμεύτηκε στις 30 Μαρτίου να χορηγήσει ο βασικός μέτοχος. Έτσι, ως και τον Ιούλιο, η Boval είχε εκταμιεύσει τα 25 από τα 30 εκατ. ευρώ.

Παραμένει, ωστόσο, το πρόβλημα της αρνητικής καθαρής θέσης (σ.σ. 63,3 εκατ. ευρώ) σε συνδυασμό με τον καθαρό δανεισμό ύψους 319,5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία αναφέρει ότι μαζί με τους συμβούλους της (σ.σ. της έχουν στοιχήσει μέχρι τώρα 4,9 εκατ. ευρώ) «συνεχίζουν να επανεξετάζουν το πλήρες φάσμα των διαθέσιμων επιλογών για τη δημιουργία μιας σταθερής και μακροπρόθεσμης κεφαλαιακής διάρθρωσης».

Παράλληλα η εταιρεία σημειώνει ότι τα έσοδα από την Ελλάδα περιορίζονται μόνο στο 3% του ενοποιημένου τζίρου, ενώ την ίδια στιγμή τα μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία για την επικράτεια ανήλθαν σε περίπου 7% των ενοποιημένων μη κυκλοφορούντων περιουσιακών στοιχείων.

Και καταλήγει «παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις στην Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v