Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Ενα βήμα πριν την πώληση του Hilton

Στη μητρική του ομίλου πέρασε με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή το 97,27% της Ιονική Ξενοδοχειακή. Κίνηση που παραπέμπει σε ολοκλήρωση της πώλησης, βλέπει η αγορά. Η ζημία αποτίμησης που ενέγραψε η Alpha.

Alpha: Ενα βήμα πριν την πώληση του Hilton

Στην απόκτηση του 97,27% των μετοχών της Iονική Ξενοδοχειακή από τη θυγατρική της Alpha Group Investments Ltd και τέσσερις ακόμη συνδεδεμένες εταιρείες προχώρησε στις 22 Αυγούστου η Alpha Bank, κίνηση που διαβάζεται από την αγορά ως προπομπός ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας πώλησης.

Η μεταβίβαση έγινε εξωχρηματιστηριακά και με τίμημα αντίστοιχο της αξίας που είχαν στα βιβλία τους το 97,27% των μετοχών της Ιονική Ξενοδοχειακή οι συνδεδεμένες εταιρείες Alpha Group Investments (89,77%), Ionian Equity Participations Ltd (1,87%), Ιονική Συμμετοχών Α.Ε. ( 1,87%), Ωκεανός Α.Τ.Ο.Ε.Ε. (1,87%) και Alpha Υποστηρικτικών Εργασιών Α.Ε. (1,87%).

H τράπεζα αναφέρει στην αναλυτική οικονομική κατάσταση ότι η μεταβίβαση διενεργήθηκε στο πλαίσιο εσωτερικής αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου, με σκοπό την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και με όρους σύμφωνους με τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται σε παρεμφερείς συναλλαγές.

Η αγορά από την πλευρά της ερμηνεύει την κίνηση ως τον προπομπό της ολοκλήρωσης της περιόδου αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία Temes - Dogus, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι στις 30.6 η Alpha Bank αποτίμησε εκ νέου την προς πώληση Ιονική Ξενοδοχειακή και ενέγραψε ζημία αποτίμησης ύψους 36,4 εκατ. ευρώ. Το σύνολο του προς πώληση ενεργητικού της αποτιμάται πλέον στα 150,8 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις της στα 9 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση πώλησης με τίμημα υψηλότερο της παραπάνω αποτίμησης, η τράπεζα θα εγγράψει κεφαλαιακό κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v