Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Σταθεροποιούνται οι επισφάλειες

Στα 200 εκατ. ευρώ το ετήσιο όφελος από τον μηδενισμό των πυλώνων του Πυλώνα ΙΙ, όπως ανέφεραν στελέχη του ομίλου στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα β’ εξαμήνου. Το σχόλιο για τις καταθέσεις.

ΕΤΕ: Σταθεροποιούνται οι επισφάλειες

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται σε συζήτηση με τις εποπτικές αρχές με στόχο να προσδιορισθεί ο χρόνος αποπληρωμής των COCOs ενώ απέφυγε να δώσει απάντηση για το ενδεχόμενο πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής για λόγους εμπιστευτικότητας.

Κατά τη διάρκεια του conference call οι αναλυτές στάθηκαν στην χαμηλότερη, σε σχέση με τον κλάδο, δυναμική αύξησης των καταθέσεων που εμφανίζει ο όμιλος της Εθνικής με τα στελέχη να υπογραμμίζουν ότι «οι διαφορές είναι ασήμαντες καθώς μιλάμε για κάποια εκατομμύρια ευρώ και όχι για μεγάλα ποσά ενώ στο ανταγωνισμό τα περισσότερα ποσά αφορούν σε προθεσμιακές καταθέσεις. Είναι νωρίς ακόμη για να εξαχθούν συμπεράσματα», ανέφεραν και πρόσθεσαν: «Η τράπεζα δεν θα μπει στο ανταγωνισμό τιμολόγησης».

Για τις επισφάλειες υπογράμμισαν ότι το δεύτερο τρίμηνο υπήρξε σταθεροποίηση και εφόσον βελτιωθεί το μακροοικονομικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις κινήσεις αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων θα υπάρξει μείωση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων. Ειδικότερα, για την ποιότητα του χαρτοφυλακίου των ναυτιλιακών δανείων εκτίμησαν ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των NPLs στα επόμενα τρίμηνα.

Η τράπεζα έχει προχωρήσει στην πώληση 1,9 δισ. ευρώ ομολόγων EFSF, ποσό που αναμένεται να διπλασιασθεί. Το ετήσιο όφελος από τον μηδενισμό των ομολόγων του πυλώνα ΙΙ ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση ενώ η Εθνική είναι η τράπεζα με την χαμηλότερη, 5 δισ. ευρώ, δανειακή έκθεση στον ELA.

Στο ερώτημα των αναλυτών αν οι ελληνικές τράπεζες θα αποκτήσουν την δυνατότητα να αγοράσουν ελληνικό χρέος/ομόλογα απάντησαν: «Όχι. Δεν μας επιτρέπεται και δεν πιστεύουμε ότι ο επόπτης θα αλλάξει τα σημερινά δεδομένα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v