Θ. Αλαφούζος στη Βουλή: Υγιής εταιρεία η Καθημερινή

Στα 99 εκατ. το σύνολο του δανεισμού της Καθημερινής, ενώ έχει λάβει και ένα κοινοπρακτικό δάνειο 36 εκατ. ευρώ, επεσήμανε ο Θεμιστοκλής Αλαφούζος στην κατάθεσή του στη Βουλή.

Θ. Αλαφούζος στη Βουλή: Υγιής εταιρεία η Καθημερινή

«Το σύνολο του δανεισμού είναι περίπου 99 εκατ. ευρώ», είπε ο Θεμιστοκλής Αλαφούζος, διευκρινίζοντας ότι τα 45 εκατ. είναι για την «Καθημερινή ΑΕ» και τα 47 είναι δανεισμός από τράπεζα του εξωτερικού (σε δολάρια) και αφορά στη θυγατρική της «Καθημερινής», «Αργοναύτης».

Επίσης, είπε ότι έχει λάβει ένα κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 36 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση δανεισμού, το οποίο βαίνει μειούμενο και ότι ο ίδιος έχει βάλει περίπου 21 εκατ. ευρώ από προσωπική του περιουσία.

Χαρακτήρισε υγιή την εταιρεία λέγοντας πως δεν έχει αφήσει απλήρωτο ΙΚΑ, ασφαλιστικές ή φορολογικές εισφορές και πως πληρώνει ανελλιπώς το προσωπικό κάθε 20 του μήνα.

Η «Καθημερινή», όπως είπε, απασχολεί 500 άτομα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ημερήσιο φύλλο της «Καθημερινής» έχει κυκλοφορία 16.000 φύλλα πανελλαδικά και της Κυριακής 80-90.000 φύλλα.

«Αποφεύγουμε τις προσφορές που δεν είναι συναφείς με το αντικείμενό μας», είπε ο Θ. Αλαφούζος και ανέφερε ότι «ακριβώς επειδή είμαστε στον χώρο της ενημέρωσης, αποφεύγουμε να παίρνουμε δουλειές από το δημόσιο», τονίζοντας πως τα τελευταία 2 χρόνια σαν εταιρεία δεν αισθάνεται την κρίση.

 

πηγή: Real.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v