Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Πώλησε πακέτο κόκκινων καταναλωτικών δανείων στη Ρουμανία

Υψηλό το τίμημα καθώς πρόκειται για δάνεια που δεν εμφανίζουν εδώ και πολύ καιρό καθυστέρηση. Πρόκειται για «φρέσκες» σχετικά καθυστερήσεις, από τις οποίες ο αγοραστής έχει περισσότερες πιθανότητες να εισπράξει.

ΕΤΕ: Πώλησε πακέτο κόκκινων καταναλωτικών δανείων στη Ρουμανία

Στην πώληση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, ονομαστικής αξίας περίπου 70 εκατ. ευρώ, προχώρησε στο β' τρίμηνο της χρήσης η θυγατρική της Εθνικής στη Ρουμανία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το πακέτο, παρότι επρόκειτο για καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, πουλήθηκε έναντι 10 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί περίπου στο 14% της ονομαστικής τους αξίας.

Το υψηλότερο τίμημα εξηγείται από την Εθνική λόγω του γεγονότος ότι δεν πρόκειται για δάνεια που εμφανίζουν εδώ και πολύ καιρό καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους.

Πρόκειται, όπως σημειώνουν στελέχη του ομίλου, για «φρέσκες» σχετικά καθυστερήσεις, από τις οποίες ο αγοραστής έχει περισσότερες πιθανότητες να εισπράξει.

Η θυγατρική της Εθνικής είχε σχηματίσει προβλέψεις άνω του 90% για τα παραπάνω δάνεια και επομένως από την πώληση ανέκτησε μικρό μέρος της ζημίας.

Σημειώνεται ότι το ύψος των προβλέψεων της Εθνικής για τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια στην Ελλάδα φθάνει στο 97% και η τράπεζα εξετάζει επίσης τρόπους πρόσφορης πώλησης των απαιτήσεων.

Υ. Γ Εκ παραδρομής στο κείμενο αρχικά γράφτηκε ότι αφορούσε στη θυγατρική της Εθνικής στη Βουλγαρία. Το σωστό είναι ότι η πώληση διενεργήθηκε από τη ρουμανική θυγατρική, με τίμημα 10 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 14% της ονομαστικής τους αξίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v