Handelsblatt: Περικοπές εξετάζει η Deutsche Telekom

Κλειστή σύσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα εξέτασε τις επιλογές του ομίλου για τη μείωση του κόστους, γράφει η Handelsblatt. Δεν ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις, υποστηρίζει. Πώς απαντά εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου.

Handelsblatt: Περικοπές εξετάζει η Deutsche Telekom

Η Deutsche Telekom εξετάζει επιλογές περιλαμβανομένων εκατοντάδων απολύσεων σε γερμανικές μονάδες, επανεξέταση των περιουσιακών της στοιχείων σε ανατολική Ευρώπη και Ελλάδα και μερική πώληση της θυγατρικής T-Systems, γράφει η Handelsblatt και αναμεταδίδει το Reuters. 

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται ανώνυμες πηγές που μετείχαν σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα στην οποία μέλη του μάνατζμεντ και του εποπτικού συμβουλίου συζήτησαν τη στρατηγική του ομίλου και πώς θα μειώσει το κόστος. Όπως ειπώθηκε, δεν έχουν ληφθεί επίσημες αποφάσεις.

Ο γερμανικός όμιλος αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από τη Vodafone στην ίδια τη γερμανική αγορά, όπου τα έσοδα από την κινητή τηλεφωνία μειώθηκαν και οι επενδύσεις αυξήθηκαν το β’ τρίμηνο.

Ο όμιλος έχει 225.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο, περίπου 69.000 εκ των οποίων στη Γερμανία. Η T-Systems στο IT Bussiness έχει περίπου 46.000 απασχολούμενους σε πάνω από 20 χώρες και ετήσια έσοδα περίπου 8,2 δισ. ευρώ.

H Deutsche Telecom πάντως διέψευσε τις παραπάνω πληροφορίες. «Αυτό το ρεπορτάζ έχει μια σειρά υποθέσεων, εν πολλοίς ανοησίες», δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου σε email. Προσέθεσε ότι η εταιρεία πάντα μειώνει θέσεις σε ορισμένους τομείς και προσθέτει σε άλλους αλλά αυτό είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία που συνεχίζεται για χρόνια. «Δεν υπάρχει νέο πρόγραμμα περικοπών θέσεων εργασίας», προσέθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v