Πού «βλέπει» ευκαιρίες στα ακίνητα η Trastor

Ο τομέας των τουριστικών ακινήτων αλλά και ο τομέας των μισθωμένων γραφειακών χώρων και καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών αναμένεται να αποτελέσουν τις αγορές αιχμής για τα επαγγελματικά ακίνητα, εκτιμά η Trastor. Άνω του 30% το discount της μετοχής στο ταμπλό.

Πού «βλέπει» ευκαιρίες στα ακίνητα η Trastor

«Η αγορά ακινήτων αναμένεται να είναι ο πρώτος κλάδος που θα επανέλθει σε ανοδική τροχιά, εφόσον η Ελλάδα ξεφύγει από τον σημερινό υφεσιακό φαύλο κύκλο», αναφέρει η διοίκηση της Trastor ΑΕΕΑΠ, η οποία συνεχίζει:

«Με την προϋπόθεση της αποκατάστασης συνθηκών σταθερότητας, ο τομέας των τουριστικών ακινήτων αλλά και ο τομέας των μισθωμένων γραφειακών χώρων και καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών αναμένεται να αποτελέσουν τις αγορές αιχμής για τα επαγγελματικά ακίνητα. Παράλληλα, το γενικότερο ενδιαφέρον για μεγάλου μεγέθους αποθηκευτικούς χώρους υψηλών προδιαγραφών, το οποίο ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια του 2015, αναμένεται να ανανεωθεί».

Η εισηγμένη εταιρεία λοιπόν -που δρομολογεί αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 24,1 εκατ. ευρώ με την προσέλκυση νέου βασικού μετόχου από το εξωτερικό- «εξετάζει επενδύσεις σε εμπορικά κυρίως ακίνητα όπως κτίρια γραφείων, εμπορικά καταστήματα, αποθηκευτικούς και βιομηχανικούς χώρους, τουριστικά ακίνητα κ.ά. σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες τόσο της κεφαλαιαγοράς όσο και της αγοράς ακινήτων».

Από χρηματιστηριακής άποψης τώρα, η εταιρεία διαπραγματεύεται στο ταμπλό του ΧΑ με discount κάτι πάνω από 30% (κεφαλαιοποίηση κοντά στα 42 εκατ., όταν στις 30 Ιουνίου η λογιστική της αξία ανερχόταν στα 60,9 εκατ. ευρώ), ενώ μετά την ΑΜΚ θα διαθέτει υψηλή ρευστότητα προκειμένου να εκμεταλλευθεί τυχόν αγοραστικές ευκαιρίες που θα προκύψουν (καθαρός δανεισμός στις 30/6 μικρότερος από ένα εκατ. ευρώ).

ΥΓ: Οι ζημίες εξαμήνου ύψους -2,49 εκατ. ευρώ οφείλονται στην απομείωση της εύλογης αξίας των ακινήτων (437 χιλ.) και κυρίως στην εγγραφή επισφαλών απαιτήσεων ύψους 2,86 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v