Ελευθερουδάκης: Οι αιτήσεις πτώχευσης και το τελευταίο λουκέτο

Στις 30 Σεπτεμβρίου κλείνει το τελευταίο σημείο πώλησης της Ελευθερουδάκης. Είχε προηγηθεί το σταδιακό κλείσιμο των 21 σημείων πώλησης που διατηρούσε στην ακμή της, αλλά και η αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 το 2014, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Ελευθερουδάκης: Οι αιτήσεις πτώχευσης και το τελευταίο λουκέτο

Το συμβολικό τέλος της αλυσίδας «Ελευθερουδάκης» ανακοίνωσε σήμερα με ανάρτησή της στο facebook η οικογένεια Ελευθερουδάκη, οριστικοποιώντας ότι στις 30 Σεπτεμβρίου θα κλείσει το τελευταίο της σημείο πώλησης στην οδό Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για ένα μικρό σημείο πώλησης που λειτουργούσε ούτως ή άλλως ως εκπτωτικό κατάστημα, προκειμένου η αλυσίδα να εκποιήσει το συσσωρευμένο στοκ της, και αποτελούσε το τελευταίο «αποτύπωμα» μιας αλυσίδας η οποία μετρά περισσότερα από 100 χρόνια λειτουργίας.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Ελευθερουδάκη είναι το πρώτο επίσημο νέο από την εταιρία, η οποία εδώ και τουλάχιστον μια 5ετία αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα.

Είχε προηγηθεί το σταδιακό κλείσιμο των 21 σημείων πώλησης που διατηρούσε στην ακμή της, αλλά και η αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 το 2014, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάρτιο του 2016 συζητήθηκε νέα αίτηση της εταιρίας για την υπαγωγή στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς η εταιρία φέρεται να είχε εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του 60% των πιστωτών της, για να προχωρήσει σε διαδικασία εξυγίανσης. Για το συγκεκριμένο ζήτημα πάντως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την οικογένεια.

Στην τελευταία της πάντως ανακοίνωση η οικογένεια Ελευθερουδάκη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκ νέου δραστηριοποίησης στον χώρο του βιβλίου με διαφορετικό τρόπο, όπως αναφέρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, μέλη της οικογένειας Ελευθερουδάκη διατηρούν και σήμερα βιβλιοπωλείο στο Κολωνάκι (με την επωνυμία Booktique), παραμένοντας στον χώρο, χωρίς ωστόσο το βάρος της παλιάς και ιστορικής αλυσίδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v