Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υγεία: Κέρδη €4,3 εκατ. έναντι ζημιών στο εξάμηνο

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του Υγεία παρουσίασαν αύξηση κατά 53,3% καταγράφοντας κέρδη ύψους € 18,3 εκατ. Στα 116,7 εκατ. ανήλθε ο κύκλος εργασιών.

Υγεία: Κέρδη €4,3 εκατ. έναντι ζημιών στο εξάμηνο

Τις ενδιάμεσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της περιόδου που έληξε την 30.06.2016 γνωστοποίησε η Εταιρεία «Διαγνωστικόν και Θεραπευτικόν Κέντρον Αθηνών ΥΓΕΙΑ Α.Ε.».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα ενοποιημένα αποτελέσματα των περιόδων 30.06.2016 και 30.06.2015 που ακολουθούν, έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις μονομερείς κυβερνητικές αποφάσεις περικοπών στην τιμολόγηση των νοσηλειών και των διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ (rebate και claw-back) κατά το άρθρο 100 του Ν. 4172/2013(ΦΕΚ Α' 167), οι οποίες (αποφάσεις) τέθηκαν σε εφαρμογή αναδρομικά από 1.1.2013 και εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι 31.12.2018.

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο ενοποιημένος κύκλος της περιόδου ανήλθε σε €116,7 εκ. σημειώνοντας αύξηση 1,9% έναντι €114,5 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΤΟΚΩΝ, ΦΟΡΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ (EBITDA): Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 53,3% και ανήλθαν στα €18,3 εκ. έναντι κερδών €11,9 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΤΟΚΩΝ KAI ΦΟΡΩΝ (EBIT): Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων και φόρων παρουσίασαν σημαντική βελτίωση και ανήλθαν σε €9,2 εκ. έναντι κερδών €2,1 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2015.

ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ (ΖΗΜΙΕΣ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ: Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες κατέγραψαν κέρδη €4,3 εκ. το εξάμηνο του 2016 έναντι ζημιών €-1,7 εκ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κος Ανδρέας Καρταπάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Παρότι και το 2016 η ύφεση συνέχισε να υφίσταται και να επηρεάζει αρνητικά την ελληνική επιχειρηματικότητα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ συνεχίζει, χάρη στη μακροπρόθεσμη στρατηγική του, να επιδεικνύει αυξητικούς ρυθμούς λειτουργικής κερδοφορίας και κύκλου εργασιών επιβεβαιώνοντας την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον κλάδο.

Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, βασική στόχευση αποτελεί η έγκαιρη αναγνώριση των κινδύνων και η εφαρμογή των κατάλληλων εργαλείων που θα εξασφαλίσουν τη συνεχή αναπτυξιακή πορεία, την κεφαλαιακή ισχυροποίηση, την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας και την συνεχώς αυξανόμενη λειτουργική κερδοφορία.

Παράλληλα, με την αξιοποίηση του υψηλά εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού μας προσβλέπουμε στη δημιουργία σύγχρονων και ευέλικτων εταιρικών δομών που προάγουν την επιστημονική και επιχειρηματική αποτελεσματικότητα του Ομίλου μας.

Με σταθερή προτεραιότητά μας όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες των νοσοκομείων μας να παραμείνουν εφάμιλλες της υψηλότερης παγκοσμίως ποιότητας και ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ να παραμένει στην υψηλή θέση αναγνωρισιμότητας διεθνώς, δεσμευόμαστε για μακροχρόνια ανάπτυξη, ενώ παράλληλα εξετάζουμε κάθε επενδυτική ευκαιρία που προκύπτει και μπορεί να συνεισφέρει στην πραγματοποίηση του οράματός μας.

Αρωγός στην προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου μας παραμένει ο βασικός μας μέτοχος, η «MARFIN INVESTMENT GROUP», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v