Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε στα κέρδη η Mevaco στο 6μηνο

Τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρίας συνοδεύτηκαν από υποχώρηση του καθαρού δανεισμού και διαμόρφωση των ιδίων κεφαλαίων στα 27,22 εκατ. Κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το β' εξάμηνο.

Επέστρεψε στα κέρδη η Mevaco στο 6μηνο

Περιορισμένη υποχώρηση του κύκλου εργασιών (από 11 στα 10,5 εκατ. ευρώ), αλλά αντίθετα βελτίωση του EBITDA από τα 470 στα 714 χιλ. ευρώ και επιστροφή στην καθαρή κερδοφορία (+65 χιλ. έναντι -175 χιλ. ευρώ) σημείωσε η εταιρεία μεταλλικών κατασκευών MEVACO το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Επιπρόσθετα, τα αποτελέσματα εξαμήνου συνοδεύτηκαν από θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές, υποχώρηση του καθαρού δανεισμού και διαμόρφωση των ιδίων κεφαλαίων στα 27,22 εκατ. ευρώ.

Κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη, εκφράζουν τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους για καλύτερη πορεία μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς:

α) Το περυσινό δεύτερο μισό της χρονιάς είχε επηρεαστεί σαφώς αρνητικά από την επιβολή των capital controls και το γενικότερο κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην αγορά.

β) Συνεχίζεται η ανάληψη εργασιών από τις κατασκευαστικές εταιρείες που υλοποιούν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

γ) Γίνονται συνεχείς προσπάθειες για την διεύρυνση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου και για την απόκτηση νέων πελατών σε Ελλάδα (π.χ. η επιτυχής ολοκλήρωση έργου στο αεροδρόμιο της Αθήνας, πιθανόν να αποτελέσει πρόκριμα και για τις επενδύσεις που αναμένεται να γίνουν στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας από την Fraport) και εξωτερικό.

Σήμερα, πάνω από το 50% του κύκλου εργασιών της MEVACO κατευθύνεται άμεσα ή έμμεσα στις αγορές του εξωτερικού.

Στα πλαίσια μάλιστα της τακτικής Γενικής Συνέλευση του Ιουνίου, η διοίκηση της MEVACO είχε εκτιμήσει για φέτος κύκλο εργασιών θα κυμανθεί γύρω στα 19-20 εκατ. ευρώ (έναντι 17,5 εκατ. πέρυσι), επίδοση που οδηγεί σε επίπεδο κερδοφορίας κοντά στο μηδέν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v