Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέσω… Λονδίνου η νέα διοίκηση της Πειραιώς

Η Egon Zehnder Λονδίνου «τρέχει» πλέον τη διαδικασία εύρεσης προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου για τον όμιλο. Στην τελική ευθεία οδεύει η διαδικασία. Το προφίλ βασικών υποψηφίων. Τίθενται και οι στόχοι για τα κόκκινα δάνεια.

Μέσω… Λονδίνου η νέα διοίκηση της Πειραιώς

Σε αλλαγή στρατηγικής προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η nomination committee της Τράπεζας Πειραιώς και ανέθεσε την εξεύρεση στελεχών απευθείας στην Egon Zehnder Λονδίνου ενώ μέχρι πρότινος το εγχείρημα το «έτρεχε» το παράρτημα της εταιρείας στην Ελλάδα.

Με βάση τις ίδιες πηγές, οι Λονδρέζοι έχουν ήδη παραδώσει στην Επιτροπή λίστα με τους υποψηφίους τόσο για τη θέση του προέδρου όσο και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και ήδη βολιδοσκοπείται εκ νέου, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχε αρνηθεί, Έλληνας που διαμένει στο Λονδίνο και έχει εργασθεί σε ξένες τράπεζες.

Σήμερα θα συνεδριάσει η nomination committee για να εξετάσει τις υποψηφιότητες, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αναμένεται κάποιο αποτέλεσμα, τουλάχιστον προς το παρόν. 

Η διαδικασία για τη στελέχωση της τράπεζας έχει μπει, όμως, στην τελική ευθεία και έως τις αρχές Οκτωβρίου η Επιτροπή αναμένεται να καταλήξει στα πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου. Στη λίστα των υποψηφίων, κυρίως όσον αφορά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, συμπεριλαμβάνονται και στελέχη που ήδη εργάζονται στην Τράπεζα Πειραιώς και βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο της διοικητικής πυραμίδας.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της τράπεζας προχωρά την ανάλυση βάσει της οποίας θα επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των κόκκινων δανείων όπως ορίζει η σχετική συμφωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM). Στόχοι οι οποίοι θα ανακοινωθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν δεσμευθεί να μειώσουν τα NPLs κατά 41 δισ. ευρώ (συνολικά) έως το τέλος του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v