Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγώνας δρόμου από Attica Bank για τις καταθέσεις

Σε ανοιχτή επικοινωνία με τους πελάτες η διοίκηση της τράπεζας για να αποφευχθούν εκροές καταθέσεων. Μεταφέρονται κεφάλαια από δημόσιους οργανισμούς και φορείς για στήριξη της τράπεζας. Συντάσσεται νέο πλάνο αναδιάρθρωσης.

Αγώνας δρόμου από Attica Bank για τις καταθέσεις

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η διοίκηση της Attica Bank προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, να πείσει τους πελάτες της τράπεζας να μη αποσύρουν τις καταθέσεις τους, καθώς οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει ανησυχία.

Πηγές της διοίκησης ξεκαθαρίζουν στο Εuro2day.gr ότι οι καταθέσεις των πελατών είναι εξασφαλισμένες, παρά τις αναταράξεις που προκαλούν οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

Ωστόσο, η αναταραχή έχει περάσει στην καταθετική βάση και το δίκτυο των καταστημάτων της τράπεζες δέχεται σε καθημερινή βάση βροχή ερωτήσεων σχετικά με την ασφάλεια των καταθέσεων.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με τους μεγάλους πελάτες, κυρίως εταιρείες, σε μία προσπάθεια να τους καθησυχάσουν και να ανακόψουν οποιαδήποτε φυγή καταθέσεων.

«Φέρτε κεφάλαια»...

Την ίδια στιγμή διεξάγεται παράλληλη προσπάθεια με στόχο δημόσιοι οργανισμοί και φορείς να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στην τράπεζα και να στηρίξουν την επαναφορά της στην κανονικότητα και να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκαν στην τράπεζα καταθέσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ, ωστόσο το τσουνάμι γεγονότων των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει εκ νέου αναταραχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα έχει, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία τις 31.03.16 καταθέσεις 2 δισ. ευρώ ενώ η δανειακή έκθεσή της στον ELA ανέρχεται σε 900 εκατ. ευρώ.

Πλάνο αναδιάρθρωσης

Με δεδομένο ότι οι προηγούμενες διοικήσεις της τράπεζας δεν τήρησαν καμία από τις δεσμεύσεις του πλάνου αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει υποβληθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος από το 2015, η νέα διοίκηση συντάσσει νέο πλάνο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης, με πιο αυστηρά μέτρα με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της τράπεζας.

Στο νέο πλάνο θα προβλέπονται βαθιές περικοπές στις δυσθεώρητες για το μέγεθος της τράπεζας σπατάλες, μείωση του προσωπικού, μείωση των αποδοχών και λύση των άπειρων συμβάσεων με συμβούλους και συμβουλευτικές εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v