Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελπίδες για επαναλειτουργία της Shelman

Μετά τη θετική δικαστική απόφαση, ο πλειστηριασμός της μονάδας της Κομοτηνής δείχνει να είναι θέμα χρόνου, οπότε θα φανεί το πόσο «ζεστοί» παραμένουν όσοι είχαν εκδηλώσει αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ελπίδες για επαναλειτουργία της Shelman

Θετικές εξελίξεις έχουμε στο μέτωπο της προσπάθειας που γίνεται προκειμένου να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Shelman στην Κομοτηνή, μετά τη χθεσινή δικαστική απόφαση που ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να προχωρήσει ο πλειστηριασμός της μονάδας ως σύνολο και όχι ως επιμέρους περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η πρόσφατη απόφαση της δίκης που έγινε τον Απρίλιο εγκρίνει το αίτημα των πιστωτών να πωληθεί η μονάδα ως σύνολο, ενώ παράλληλα ορίζει και σημαντικούς όρους κάτω από τους οποίους θα γίνει ο πλειστηριασμός, όπως για παράδειγμα η τιμή εκκίνησης, ο ελάχιστος χρόνος υποχρεωτικής λειτουργίας της μονάδας από τον νέο επενδυτή, καθώς και ο ελάχιστα απαιτούμενος αριθμός απασχόλησης του παλαιού προσωπικού.

Αναμένεται ότι από την ανακοίνωση της απόφασης θα χρειαστούν γύρω στις σαράντα ημέρες μέχρις ότου να ξεκινήσει ο πλειστηριασμός.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, αλλά όχι για τη λύση του προβλήματος. Τώρα θα διαπιστώσουμε το πόσο "ζεστοί" παραμένουν οι κατά καιρούς ενδιαφερόμενοι αγοραστές που έχουν εμφανιστεί, ή μήπως ακόμη εμφανιστούν και νέοι», δηλώνει παράγοντας της αγοράς που γνωρίζει την υπόθεση.

Θυμίζουμε πως αρχικά, πριν η εταιρεία πτωχεύσει, είχε ενδιαφερθεί για τη μονάδα της Κομοτηνής γνωστός τουρκικός όμιλος.

Στη συνέχεια, εξεδήλωσε ενδιαφέρον ξυλέμπορος σε συνεργασία με μεγάλο Έλληνα επιχειρηματία.

Και τέλος, την πρόθεσή του να αποκτήσει τόσο το εργοστάσιο της Κομοτηνής, όσο και τη μονάδα της θυγατρικής «Χατζηλουκάς» (επίσης στο νομό Ροδόπης) εξέφρασε το ελβετικό fund Cevian Capital, που διαχειρίζεται πάνω από δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v