Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αντεπίθεση» από Leroy Merlin με νέο κατάστημα στο Μαρούσι

Σχέδια για τη δημιουργία τριών νέων σημείων πώλησης έως το 2019 στην Αθήνα και είκοσι συνολικά στην Ελλάδα έως το 2025 από την ελληνική θυγατρική του γαλλικού ομίλου. Το καινούργιο κατάστημα στο Μαρούσι.

«Αντεπίθεση» από Leroy Merlin με νέο κατάστημα στο Μαρούσι

To πρώτο της κατάστημα μετά από τέσσερα χρόνια στην ελληνική αγορά εγκαινιάζει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η αλυσίδα Leroy Merlin, δίνοντας ταυτόχρονα το λάκτισμα έναρξης ενός νέου κύκλου επενδύσεων που εκτείνεται έως το 2025.

Μετά από μια μάλλον συντηρητική πορεία έντεκα χρόνων (η εγκατάσταση της Leroy Merlin στην Ελλάδα χρονολογείται από το 2005, ενώ το πρώτο κατάστημά της στο εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος πραγματοποιήθηκε το 2007), η μικτή εταιρία μεταξύ του γαλλικού γκρουπ Adeo και του επιχειρηματία Παύλου Φoυρλή προχώρησε σε επένδυση 30 εκατ. ευρώ, προκειμένου να κατασκευάσει το τρίτο αθηναϊκό της κατάστημα στο Μαρούσι επί της Λεωφ. Κηφισιάς 73, στο σημείο που έως πρότινος στεγαζόταν το συγκρότημα πολυκινηματογράφων Cosmopolis.

Πρόκειται για ένα «αστικό κατάστημα» σύμφωνα με τον κ. Φoυρλή, καθώς εδράζεται κοντά σε έντονα κατοικημένες περιοχές και μεγάλα εμπορικά κέντρα της περιοχής, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα καταστήματα της αλυσίδας στο Αεροδρόμιο και την οδό Πειραιώς. Εκτείνεται σε 9.000 τ.μ. και διαθέτει 35.000 κωδικούς προϊόντων, επιμερισμένα σε 14 βασικές κατηγορίες που καλύπτουν ευρεία γκάμα υλικών του τομέα DIY (Do It Yourself), αλλά και είδη κήπου και διακόσμησης.

Η εταιρία έχει έως σήμερα πραγματοποιήσει αθροιστικές επενδύσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ και ελέγχει ένα δίκτυο πέντε καταστημάτων στην Ελλάδα (3 πλέον στην Αθήνα και από ένα σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη), καθώς και ένα κατάστημα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κ. Φoυρλή, η αλυσίδα δραστηριοποιείται σε μια αγορά που αγγίζει στην Ελλάδα το 1 δισ. ευρώ, κατέχοντας μερίδιο μόλις 7%, το οποίο εκτιμά ότι μπορεί να αυξήσει σημαντικά μέσω της προγραμματισμένης επέκτασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Φουρλή, ο οποίος ελέγχει ποσοστό 40% στη μικτή ελληνική θυγατρική της Leroy Merlin, το 2015 ο κύκλος εργασιών της αλυσίδας αυξήθηκε κατά 8,7%, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης των πωλήσεων το 2016 κινούνται με διψήφιο ποσοστό. Σύμφωνα δε με την πρόβλεψη του 2018, η αλυσίδα θα περάσει σε λειτουργική κερδοφορία. Κατά τον κ. Olivier Arduin, Managing Director Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου, η επισκεψιμότητα στο δίκτυο αυξήθηκε κατά 6,5% το 2015, ενώ η αλυσίδα κατάφερε παρά την κρίση διαρκείας να διατηρήσει -χωρίς επεκτάσεις- τις πωλήσεις της στην ελληνική αγορά κατά τα προηγούμενα χρόνια και κατά την τελευταία διετία να αυξήσει τζίρο και μερίδια.

Το γεγονός αυτό κατά τον κ. Arduin και εφόσον αποσοβήθηκαν οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία, «ξεκλείδωσε» το επενδυτικό πλάνο του ομίλου Adeo.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την προσεχή τριετία, η αλυσίδα στην Ελλάδα επικεντρώνεται στη δημιουργία τριών καταστημάτων μεγάλου εμβαδού στην Αθήνα, καθώς και στην πολυκαναλική ανάπτυξή της με πωλήσεις μέσω καταλόγου, τηλεφωνικές παραγγελίες και φυσικά ηλεκτρονικές πωλήσεις. Περαιτέρω, στο μακροπρόθεσμο πλάνο της έως το 2025 περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός δικτύου 20 καταστημάτων στην Ελλάδα, εισάγοντας μάλιστα διαφορετικά concept και με μικρότερα σημεία πώλησης.

Σημειώνεται ότι η Leroy Merlin αποτελεί τη ναυαρχίδα του γαλλικού ομίλου Adeo (που δεν είναι εισηγμένος), ο οποίος διαθέτει ακόμη 14 αλυσίδες υπό τη σκέπη του. Διεθνώς ελέγχει 588 καταστήματα και κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την 3η παγκοσμίως στην αγορά του DIY.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v