Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Στα €2 εκατ. οι ζημιές στο εξάμηνο

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο του 2016 ανήλθε σε €555,8 εκατ. έναντι €464,9 εκατ. του πρώτου εξαμήνου του 2015 καταγράφοντας αύξηση κατά 19,6%.

Centric: Στα €2 εκατ. οι ζημιές στο εξάμηνο

Η εταιρεία Centric Συμμετοχών ανακοινώνει τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για την περίοδο 1 Ιανουαρίου - 30 Ιουνίου 2016.

Κύκλος Εργασιών

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο του 2016 ανήλθε σε €555,8 εκατ. έναντι €464,9 εκατ. του πρώτου εξαμήνου του 2015 καταγράφοντας αύξηση κατά 19,6%. Η ενίσχυση της δραστηριότητας του ομίλου παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα εκλαμβάνεται με αισιοδοξία απεικονίζοντας την αποδοχή των υπηρεσιών που προωθούν οι εταιρίες του ομίλου. Στη μεγέθυνση του κύκλου εργασιών συνέβαλε και η διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου τον Ιούνιο.

Κερδοφορία

Το μικτό κέρδος του ομίλου ανήλθε σε € 4,9 εκατ. έναντι € 5,3 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2015 καταγράφοντας μείωση κατά 6,4%. Η μείωση του μικτού κέρδους αντανακλά μια σημαντική υποχώρηση του περιθωρίου μεικτού κέρδους που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του μικτού κέρδους παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών.

Ειδικότερα το περιθώριο μικτού κέρδους υποχώρησε σε 0,9% έναντι 1,1% που διαμορφώθηκε την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Η μείωση οφείλεται αφενός στην αύξηση του ποσοστού της απόδοσης κερδών στους παίκτες (payout) αλλά και σε σημαντικό βαθμό στην αύξηση των εξόδων διαχείρισης των πληρωμών των παικτών.

Τα λειτουργικά έξοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν μειωμένα κατά 0,9% κυρίως λόγω της μείωσης των εξόδων διοίκησης κατά 22% (τα έξοδα διάθεσης παρέμειναν στα ίδια επίπεδα του 2015). Η εξέλιξη αυτά καταγράφει την προσπάθεια να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των επιχειρηματικών πόρων ενώ ταυτόχρονα να εξακολουθεί να υποστηρίζεται η προβολή των σημάτων που προωθεί ο όμιλος με στόχο την παρουσία συνθηκών μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

Τα αποτελέσματα της επενδυτικής και χρηματοοικονομικής λειτουργίας διαμορφώθηκαν αρνητικά κατά € 745 χιλ. λόγω της απομείωσης αξίας επενδύσεων της εταιρείας. Σε συνέχεια των παραπάνω ο όμιλος διαμόρφωσε για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2016 ζημίες προ φόρων ύψους € 1,2 εκατ. έναντι κερδών 563 χιλ., το πρώτο εξάμηνο της χρήσης του 2015.

Η παρουσία δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους € 533 χιλ. οδήγησε στη διαμόρφωση ζημιογόνου αποτελέσματος μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους € 2,0 εκατ.

Κεφαλαιακή διάρθρωση

Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου στις 30/6/2016 διαμορφώθηκαν μειωμένα κατά 5,1% σε σχέση με τις 31.12.2015 και ανήλθαν σε € 39,5 εκατ. Παρά αυτή τη μείωση, και σε κάθε περίπτωση, η Εταιρεία και ο όμιλος εξακολουθεί και σήμερα να διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση με σημαντικό ύψος ιδίων κεφαλαίων και περιορισμένες υποχρεώσεις, εκ των οποίων οι δανειακές είναι σχεδόν μηδενικές και εξαντλούνται στο υπόλοιπο της χρηματοδοτικής μίσθωσης για την αγορά του κτιρίου που στεγάζεται η έδρα της Εταιρείας. Ο σχετικός δείκτης ξένα/ίδια κεφάλαια (σύνολο υποχρεώσεων/ίδια κεφάλαια) διαμορφώθηκε στις 30/6/2016 στο 0,18.

Εξελίξεις της αγοράς διαδικτυακής ψυχαγωγίας

Η εταιρεία Sporting Odds Ltd, θυγατρική εταιρεία του ομίλου της Gaming VC group, αδειοδοτημένη στην Αγγλία από την Βρετανική επιτροπή παιγνίων (Gambling Commission) και εκ των στρατηγικών συνεργατών του ομίλου Centric, έχει υπαχθεί εθελοντικά στο φορολογικό καθεστώς της μεταβατικής περιόδου της παραγράφου 12 του άρθρου 50 του ν. 4002/2011 και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα. Στην Κύπρο λειτουργεί βάσει του νόμου 106/2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v