Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούλα: Πωλείται έναντι τιμήματος άνω των 170 εκατ.

Η BA Vidro αποκτά τα assets του ομίλου Γιούλα και εν συνεχεία θα επαναπωλήσει στον βασικό της μέτοχο τη δραστηριότητα στην Ουκρανία και τη δραστηριότητα επιτραπέζιων ειδών γυαλιού στη Βουλγαρία.

Γιούλα: Πωλείται έναντι τιμήματος άνω των 170 εκατ.

Στον πορτογαλικό όμιλο ΒΑ Vidro, έναντι τιμήματος που ξεπερνά τα 170 εκατ. ευρώ, πρόκειται να πωληθεί η υαλουργία Γιούλα, καθώς υπήρξε σχετική συμφωνία, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία και ένα εξαντλητικό due diligence από την πλευρά της πορτογαλικής υαλουργίας, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και η πολύπλοκη συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.

Πρακτικά, η BA Vidro αποκτά τα assets του ομίλου Γιούλα και εν συνεχεία θα επαναπωλήσει στον βασικό της μέτοχο μικρό μέρος τους (σ.σ. τη δραστηριότητα στην Ουκρανία και τη δραστηριότητα επιτραπέζιων ειδών γυαλιού στη Βουλγαρία).

Το τίμημα που συμφωνήθηκε αντιστοιχεί σε 8,7 φορές τα EBITDA του 2015 του ομίλου Γιούλα ενώ οι Πορτογάλοι σχεδιάζουν την αναχρηματοδότηση του συνόλου του δανεισμού της εγχώριας υαλουργίας.

Η BA Vidro θα διατηρήσει υπό τον έλεγχό της περίπου το 85% της παραγωγικής δραστηριότητας του ομίλου Γιούλα. Πρόκειται για τις θυγατρικές σε Ρουμανία (Stirom Bucuresti), Βουλγαρία (Drujba Glassworks) και την εν Ελλάδι δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός πώλησης τρέχει περίπου εδώ και ένα χρόνο και πέραν του πορτογαλικού ομίλου υπήρχε ενδιαφέρον από άλλα δύο σχήματα. Η προσφορά της Vidro κρίθηκε η προτιμητέα και ακολούθησε οικονομικός και νομικός έλεγχος που διήρκησε αρκετούς μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v