Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Είσοδο στην κινητή ετοιμάζει η Forthnet

Υπηρεσίες «quad play» σχεδιάζει να λανσάρει η διοίκηση της εταιρείας. Οι κινήσεις για να λειτουργήσει ως εικονικός πάροχος. Οι διαπραγματεύσεις με Vodafone και Wind. Γιατί η ΕΕΤΤ ετοιμάζεται να καλέσει σε ακρόαση τις τρεις εταιρείες.

Είσοδο στην κινητή ετοιμάζει η Forthnet

Να επεκτείνει τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας που προσφέρει, με την είσοδό της στις υπηρεσίες quad play (τηλεόραση, κινητή τηλεφωνία, σταθερή τηλεφωνία και internet), σχεδιάζει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η διοίκηση της Forthnet.

Το σχέδιο προβλέπει, στην ουσία, την είσοδο της εταιρείας και στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, ώστε να προσφέρει πλήρη γκάμα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με παράλληλη αξιοποίηση του πλούσιου περιεχομένου της Nova σε όλα τα κανάλια διανομής.

Η πληροφορία έρχεται λίγες ημέρες μετά τη ρύθμιση του δανεισμού της Fοrthnet μέσω κάλυψης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου από τις πιστώτριες τράπεζες. Η διοίκηση υποστηρίζει τις τελευταίες ημέρες πως «η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων σε μακροπρόθεσμες με πολύ ευνοϊκούς όρους αποτελεί μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη, διαφυλάσσοντας τη στρατηγική αξία της εταιρείας και ξεκλειδώνοντας νέες προοπτικές. Έχοντας πλέον έναν εντελώς διαφορετικό ισολογισμό, μπορούμε να επικεντρωθούμε απρόσκοπτα στα επιχειρησιακά μας πλάνα, ώστε να διατηρήσουμε τη στρατηγική θέση που κατέχουμε στον κλάδο της οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας».

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς τηλεπικοινωνιών, το σχέδιο εισόδου στην κινητή θα είχε γίνει πραγματικότητα εδώ και καιρό. Ομως, η στρατηγική της Fοrthnet να λειτουργήσει ως «εικονικός πάροχος» (MVNO) και να προσφέρει και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στους συνδρομητές της «σκοντάφτει» στους παρόχους δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Οπως επισημαίνουν, «τόσο η Wind, όσο και η Vodafone, δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στο αίτημα της Forthnet».

Λόγω του προχωρημένου της ώρας, το Euro2day.gr δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να καταγραφούν οι δικές τους απόψεις. Σήμερα το πρωί, σε επικοινωνία με τη Vodafone Ελλάδος η πλευρά της εταιρείας ξεκαθάρισε πως "ουδέποτε είχε αρνηθεί σε κάποιον το να γίνει "εικονικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας". Κύκλοι της εταιρείας προσθέτουν πως είναι η μοναδική που σήμερα υποστηρίζει "εικονικό πάροχο" μέσω της συνεργασίας με τη Cyta Hellas. Τέλος, επιβεβαιώνουν πως βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη Forthnet ώστε η τελευταία να λειτουργήσει ως MVNO.

Aλλά και η διοίκηση της Wind Hellas υποστηρίζει πως ουδέποτε αρνήθηκε τη συνεργασία με τη Fοrthnet και βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις ώστε η τελευταία να λειτουργήσει ως εικονικός πάροχος. «Για αυτό και μας προκαλεί εντύπωση που η Fοrthnet προσέφυγε στην ΕΕΤΤ», τονίζουν από τη Wind.

Το θέμα αναμένεται να διευθετηθεί σε λίγες ημέρες μέσω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η διοίκηση της οποίας έχει καλέσει σε ακρόαση τις τρεις επιχειρήσεις (Wind, Vodafone, Forthnet). Σημειώνεται πως οι δύο εταιρείες κινητής είναι και μέτοχοι της Fοrthnet.

Στελέχη της αγοράς θεωρούν πως «όπως είναι εύκολα κατανοητό, η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας στα χέρια της Fοrthnet, με το αποκλειστικό περιεχόμενο που διαθέτει η Nova, μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην εταιρεία».
«Είναι λογικό», προσθέτουν, «να μη βλέπει με καλό μάτι ο ανταγωνισμός το συγκεκριμένο σχέδιο».

Ενας «εικονικός πάροχος», όπως συμβαίνει ήδη στην περίπτωση της Cyta Hellas, αξιοποιεί υφιστάμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και δραστηριοποιείται στην αγορά με τη δική του διακριτή εμπορική ονομασία (brand name).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v