Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα σχέδια Φάις-Notos Com για την Aγορά Μοδιάνο

Την απόκτηση περαιτέρω ποσοστού επί του ακινήτου της Αγοράς Μοδιάνο διαπραγματεύεται η One Outlet. Θα διατηρηθεί ο χαρακτήρας ως αγοράς τροφίμων και χώρων εστίασης. Αντιδράσεις από το ΕΕΘ.

Τα σχέδια Φάις-Notos Com για την Aγορά Μοδιάνο

Την επανάληψη μιας συνεργασίας στον τομέα της διαχείρισης μεγάλης κλίμακας λιανικών δομών δοκιμάζει ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις και ο όμιλος Notos Com, συμφερόντων της οικογένειας Παπαέλληνα.

Μετά από την από κοινού εκμίσθωση του πρώην εμπορικού κέντρου City Gate στη δυτική Θεσσαλονίκη από τους Άραβες ιδιοκτήτες του ακινήτου -την εταιρία GTE- και τη μετατροπή του στο σημερινό One Salonica Outlet Mall, ο συνεταιρισμός τους προχώρησε και στη διεκδίκηση της Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη.

Με φορέα την One Outlet AE, η οποία ελέγχεται πλειοψηφικά από τον Σ. Φάις αλλά συμμετέχει με ικανό ποσοστό και ο όμιλος Notos Com, πήραν μέρος στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, καταφέρνοντας να αναδειχθούν σε προτιμητέο επενδυτή για το 43,64% του συγκεκριμένου εμβληματικού ακινήτου, το οποίο ανήκε στο ελληνικό δημόσιο.

Η One Outlet ωστόσο σκοπεύει να διεκδικήσει επιπλέον μέρος του συγκεκριμένου ακινήτου -στο οποίο υπάρχουν 59 μικροϊδιοκτήτες- όπως ανάφερε ο επιχειρηματίας Σ. Φάις στο Euro2day.gr. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι νωρίς να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος της επένδυσης στην Αγορά Μοδιάνο, καθώς ξεκινά μια νέα διαπραγμάτευση με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες.

Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η επένδυση αναβίωσης της υπολειτουργούσας σήμερα κλειστής αγοράς θα συνάδει με τον παραδοσιακό χαρακτήρα της. Ετσι, αν και η πρότερη δραστηριοποίηση τόσο του ίδιου όσο και της πλευράς Notos Com αφορούσε στη λιανική ένδυσης και υπόδησης, η συγκεκριμένη επένδυση εστιάζει στον εκσυγχρονισμό της Αγοράς Μοδιάνο. Ο κ. Φάις ανάφερε ότι το ακίνητο χαρακτηρίζεται από «διατηρητέα χρήση» και ως εκ τούτου στη φάση αναβίωσής του θα φιλοξενηθούν και πάλι καταστήματα τροφίμων και χώροι εστίασης.

Το τίμημα ωστόσο του 1,9 εκατ. ευρώ (έναντι αποτίμησης 1,750 εκατ. ευρώ) που θα καταβάλει ο προτιμητέος επενδυτής κρίθηκε χαμηλό από μερίδα της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης σε δήλωσή του αναφέρεται σε «εξαιρετικά χαμηλό τίμημα» ενώ ταυτόχρονα διαμαρτύρεται για την απουσία του ΕΕθ από τη διαγωνιστική διαδικασία, «λόγω νομικών εμπλοκών που εγέρθηκαν από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομίας», στο οποίο απεστάλη επιστολή με το αίτημα των διευκρινίσεων, η οποία δεν απαντήθηκε, κατά τον κ. Ζορπίδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v