Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αποζημιώνει με 144,1 εκατ. ευρώ 862 ιδιοκτήτες στην Κοζάνη

Είναι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που καταβάλλει η Επιχείρηση για τη μετεγκατάσταση του οικισμού, μετά τις οριστικές αποφάσεις των δικαστηρίων για την τιμή αποζημίωσης. Η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Αποζημιώνει με 144,1 εκατ. ευρώ 862 ιδιοκτήτες στην Κοζάνη
Κατατέθηκαν σήμερα από τη ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 144.134.255 ευρώ, που προορίζονται για αποζημιώσεις 862 ιδιοκτησιών της Ποντοκώμης.

Είναι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που καταβάλλει η Επιχείρηση για τη μετεγκατάσταση του οικισμού, μετά τις οριστικές αποφάσεις των δικαστηρίων για την τιμή αποζημίωσης.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, το ποσό αποζημίωσης αναμένεται να αυξηθεί ελάχιστα μετά την κατάθεση των πολεοδομικών αδειών των κτισμάτων από τους κατοίκους στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται 2,2 εκατ. ευρώ για δικαστικά έξοδα και αποζημίωση για τον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης, 42.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και 2,2 εκατ. ευρώ είναι ο φόρος μεταβίβασης που θα κατατεθεί στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Για τους δικαιούχους της Ποντοκώμης προορίζονται 139.730.000 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, τιμώντας τις δεσμεύσεις της, κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό ύψους 144.135.000€ για την αποζημίωση των δικαιούχων 862 ιδιοκτησιών για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης.

Με τις αποζημιώσεις αυτές οι κάτοικοι του ιστορικού χωριού θα έχουν τη δυνατότητα για μετεγκατάσταση στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί από τον Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια.

Η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης είναι αναγκαία για την αξιοποίηση των υποκείμενων λιγνιτικών κοιτασμάτων, τα οποία θα τροφοδοτήσουν τη νέα Μονάδα «Πτολεμαΐδα V».

Η ΔΕΗ έτσι κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v