Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραβείο στην ΗΛΕΚΤΩΡ για υπηρεσίες στον τομέα του περιβάλλοντος

Τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» πρωτοεμφανίστηκαν το 1987 ως «European Better Environment Awards» και απονέμονται κάθε δύο χρόνια από την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Βραβείο στην ΗΛΕΚΤΩΡ για υπηρεσίες στον τομέα του περιβάλλοντος

Για μια ακόμη μια χρόνια η ΗΛΕΚΤΩΡ, του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, έλαβε βραβείο για τις τεχνολογικές της καινοτομίες και υπηρεσίες στον τομέα του Περιβάλλοντος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμενα, η ΗΛΕΚΤΩΡ βραβεύθηκε χθές από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) στην κατηγορία «Διεργασίας» για ένα καινοτόμο πρόγραμμα ιχνηλασιμότητας επικινδύνων αποβλήτων που σχεδίασε και εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια στη μονάδα αποτέφρωσης επικινδύνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων.

Τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» πρωτοεμφανίστηκαν το 1987 ως «European Better Environment Awards» και απονέμονται κάθε δύο χρόνια από την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) σε επιχειρήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και των συνδεδεμένων και των προς ένταξη χωρών.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση πρόκειται για έναν Ευρωπαϊκό θεσμό εξαιρετικά σημαντικό, ο οποίος έχει ως στόχο την επιβράβευση των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που συνδυάζουν με επιτυχία την καινοτομία με την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την προσήλωση στην κυκλική οικονομία.

Η διοργάνωση του Ελληνικού σκέλους των βραβείων στα οποία διακρίθηκε η ΗΛΕΚΤΩΡ, έχει ανατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον ΠΑΣΕΠΠΕ.

Η ιδέα για την εφαρμογή του συστήματος βασίστηκε στην αναγκαιότητα συμμόρφωσης με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας για τα ιατρικά απόβλητα υπό τους πλέον αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους και κριτήρια λόγω της φύσης της επικινδυνότητας των αποβλήτων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με την εφαρμογή του συστήματος ιχνηλασιμότητας καθίσταται εφικτή η ανά πάσα χρονική στιγμή και σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση των αποβλήτων από τις υγειονομικές μονάδες που εξυπηρετούνται.

Το σύστημα περιλαμβάνει τα στάδια παραγωγής των αποβλήτων στα νοσοκομεία, τη συλλογή και μεταφοράς τους έως τη μονάδα τελικής διάθεσης, παραλαβής, προσωρινής αποθήκευσης και επεξεργασίας εντός της μονάδας, μέχρι και την απομάκρυνση των παραγόμενων τεφρών από την εγκατάσταση.

Η χρήση του καινοτόμου προγράμματος ιχνηλασιμότητας επιτρέπει τον προγραμματισμό της αποτέφρωσης των επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων με τη χρήση βέλτιστων πρακτικών, ώστε να τηρούνται οι πλέον αυστηρές νομοθετικές προβλέψεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να επιτρέπεται ο πλήρης ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος της διακίνησης και επεξεργασίας των αποβλήτων με τον κατά το δυνατό τεχνικά, περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά αρτιότερο τρόπο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v