Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Την Πέμπτη οι αποφάσεις για νέο πρόεδρο

Τα δύο πρόσωπα στα οποία καταλήγει η Επιτροπή Ανάδειξης για τη θέση του προέδρου. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα πάρει την τελική απόφαση την προσεχή Πέμπτη. Ξεκινάει το πρόγραμμα εθελουσίας. Τα βασικά χαρακτηριστικά του.

ΕΤΕ: Την Πέμπτη οι αποφάσεις για νέο πρόεδρο

Την προσεχή Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Εθνικής για να εκλέξει τα νέα, μη εκτελεστικά μέλη του, μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται και το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τη Λούκα Κατσέλη στη θέση του προέδρου.

Η Επιτροπή Ανάδειξης έχει ολοκληρώσει το έργο της αξιολόγησης των νέων μελών και ως την Πέμπτη θα έχει εισηγηθεί στο Δ.Σ. τα δύο πρόσωπα τα οποία προκρίθηκαν για τη θέση του προέδρου μετά τη διαδικασία των συνεντεύξεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για τους Π. Θωμόπουλο, πρώην υποδιοικητή της ΤτΕ και πρώην πρόεδρο της Eurobank, και Δημήτρη Τσιτσιράγκο, στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το Δ.Σ. της Εθνικής θα αποφασίσει ποιος από τους δύο θα εκλεγεί νέο μέλος του Δ.Σ. και εφόσον λάβει την έγκριση από ΤΧΣ και SSM, θα αντικαταστήσει τη Λούκα Κατσέλη στη θέση του προέδρου της τράπεζας.

Με δεδομένο ότι ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ στο Δ.Σ. της Εθνικής συμμετέχει και στην Επιτροπή Ανάδειξης νέων μελών, οι τελικές εισηγήσεις της επιτροπής εκτιμάται, βάσιμα, ότι έχουν και την έγκριση του Ταμείου.

Εν τω μεταξύ στην τελική ευθεία βρίσκεται και το πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής, το οποίο εγκρίθηκε από το ΤΧΣ. Το πρόγραμμα είναι ανοικτού τύπου και περιλαμβάνει τόσο την επιλογή της αποχώρησης με καταβολή αποζημίωσης ως 200 χιλ. ευρώ, όσο και τη δυνατότητα διετούς-τριετούς αδείας (sabbatical) με καταβολή μισθών, με την περάτωση της οποίας ο εργαζόμενος αποχωρεί από την τράπεζα.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, στόχος του προγράμματος είναι η αποχώρηση ως 1.000 εργαζομένων από τις εν Ελλάδι δραστηριότητες του ομίλου.

Η Εθνική σχημάτισε στο δ' τρίμηνο της χρήσης 2015 πρόβλεψη ύψους 118 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v