Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένα κινητό «κοινωνικό παντοπωλείο» στις γειτονιές του Πειραιά από την PepsiCo

Από τον Μάιο του 2016 η PepsiCo προσφέρει τα προϊόντα της σε 4.000 οικογένειες, σε 5 δημοτικά διαμερίσματα του Πειραιά, 14 φορές το μήνα. Πρωτοβουλία που έχουν αγκαλιάσει και άλλες εταιρίες αποδεικνύοντας ότι η προσφορά μας φέρνει πιο κοντά. Advertorial.

Ένα κινητό «κοινωνικό παντοπωλείο» στις γειτονιές του Πειραιά από την PepsiCo

Ανάσες ελπίδας και ανακούφισης προσφέρει σε χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ένα κινητό «κοινωνικό παντοπωλείο» που διασχίζει τακτικά τους τελευταίους μήνες τις γειτονιές του Πειραιά.

Ο λόγος γίνεται για ένα φορτηγό αυτοκίνητο γεμάτο τρόφιμα και χαμόγελα μέσω του οποίου η PepsiCo και οι φίλοι της, γνωστές, μεγάλες και σημαντικές εταιρίες, σε συνεργασία φυσικά με τον Δήμο Πειραιά, δίνουν στιγμές χαράς σε συμπολίτες μας που είχαν την ατυχία να βρεθούν ανήμποροι σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα!» στους πολίτες του Δήμου Πειραιά, για την υλοποίηση του οποίου, η PepsiCo προσφέρει σε εβδομαδιαία βάση προϊόντα της σε 4.000 οικογένειες της περιοχής.

Εκτός όμως από τα δικά της προϊόντα, η PepsiCo προσκάλεσε τους φίλους της να συμβάλλουν κι αυτοί, όπως μπορούν. Έτσι, οι εταιρίες FrieslandCampina Hellas, Brinks, Chipita, Ferrero, GS Travel, KOPE, Γενική Ταχυδρομική, EΛΠE, Kρι-Kρι, Adecco, Mars, Μέλισσα, Στεργίου και ISS έγιναν μέρος αυτής της προσπάθειας.

Δέχθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη κι έτσι, για δύο φορές ως τώρα, διαμορφώθηκε κάτι που μοιάζει με ένα κινητό «κοινωνικό παντοπωλείο», το οποίο διατρέχει τις λαϊκές γειτονιές ενός από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας και υποστηρίζει ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Εκτός όμως από τους φίλους, η PepsiCo έχει να επιδείξει και φιλότιμους εργαζόμενους, οι οποίοι κι αυτοί συνέδραμαν με χαρά προσφέροντας τυποποιημένα τρόφιμα. Το αποτέλεσμα ήταν, για τις δύο φορές που η προσπάθεια μεγάλωσε, το σύνολό της να αγγίξει τα 13.000 τεμάχια.

Πριν από λίγες ημέρες, στις 19 Οκτωβρίου, η τελευταία «παρτίδα» του ειδικά διαμορφωμένου φορτηγού-«κοινωνικού παντοπωλείου», που περιείχε μακαρόνια, όσπρια, λάδι, κονσέρβες τροφίμων, γάλατα, γιαούρτια και σνακς, έφθασε στην Ε΄ δημοτική κοινότητα του Δήμου Πειραιά, όπου εθελοντές-εργαζόμενοι της εταιρίας, μαζί με τους εθελοντές του Δήμου, συσκεύασαν τα προϊόντα και τα διένειμαν από τις 9.30 π.μ. στους 1.000 δικαιούχους της κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Μάιο του 2016 η PepsiCo προσφέρει τα προϊόντα της σε 4.000 οικογένειες, σε 5 δημοτικά διαμερίσματα του Πειραιά, 14 φορές το μήνα, αποδεικνύοντας έτσι ότι η προσφορά και ο εθελοντισμός μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά και μας κάνουν όλους να νοιώθουμε καλύτερα.

Η Αναστασία Μακαριγάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κεντρικής Ευρώπης και Ευρύτερων Βαλκανίων της PepsiCo δήλωσε: «Όταν ξεκινήσαμε την πρώτη διανομή του προγράμματος "ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα" ονειρευόμασταν να αγκαλιάσουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και άλλες εταιρίες. Έτσι έγινε λοιπόν, και μετά από μερικούς μήνες δραστηριοποίησης, η ενέργεια αυτή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, προσελκύοντας πολλούς φίλους και συνεργάτες», και ευχαρίστησε «όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι εθελοντικά συνέβαλαν στην υλοποίηση της ιδέας, αλλά και κάθε συνεργαζόμενη εταιρία για τη στήριξή της».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος του Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ήταν παρών στη διανομή των τροφίμων στις 19 Οκτωβρίου, και στήριξε από την αρχή αυτήν την πρωτοβουλία, δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία με την PepsiCo, την οποία είχαμε ανακοινώσει τον Μάιο, προκειμένου να βοηθήσουμε από κοινού δημότες του Πειραιά που διαβιούν στα όρια της φτώχειας, που έχουν κάρτα απορίας, που αντιμετωπίζουν το μείζον πρόβλημα της εποχής μας, την ανεργία, και έχουν ανάγκη από τη συνδρομή του Δήμου Πειραιά».

Ευχαρίστησε την PepsiCo, λέγοντας ότι «η συνδρομή της είναι πολύ σημαντική», επισημαίνοντας ότι «μόνο σήμερα, μοιράζουμε 1.000 πλήρη πακέτα τροφίμων, όχι μόνο της PepsiCo αλλά και άλλων εταιριών, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Η δράση αυτή γίνεται σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, μια φορά την εβδομάδα, και διανέμεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός προϊόντων κάθε μήνα και κάθε χρόνο. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την PepsiCo γι' αυτήν την πρωτοβουλία και την επιλογή της να συνεργαστεί με τον Δήμο Πειραιά».

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ακόμη ότι «το ευχαριστώ των δημοτών που αποκόμισα αφορά και στον Δήμο Πειραιά και την PepsiCo. Είναι μια πρωτοβουλία που την έχουμε ανάγκη ειδικά στις μέρες μας. Θα συνεχίσουμε την κοινή αυτή δράση και πιστεύω να βρούμε κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες από άλλες σημαντικές εταιρίες όπως είναι η PepsiCo, για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας».

Όλα αυτά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για όσους γνωρίζουν την PepsiCo, μια εταιρία η οποία κατ' επανάληψη έχει βρεθεί στις υψηλότερες βαθμίδες των βραβείων που αφορούν στο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Είναι γνωστό ότι η PepsiCo, με όραμα την «Απόδοση με Σκοπό» βασίζει τη λειτουργία και τη δραστηριότητά της στα άριστα οικονομικά αποτελέσματα τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία προσφέρει μία μεγάλη γκάμα προϊόντων, τα οποία φροντίζει να βελτιώνει διαρκώς, ώστε να καλύπτουν τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις των καταναλωτών της, φροντίζει για τον πλανήτη και τον τρόπο που διαχειρίζεται τη λειτουργία και τις πρώτες ύλες της, αλλά και για τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται. Τέλος, διασφαλίζει ένα ασφαλές και φιλόξενο σε όλους περιβάλλον εργασίας, όπου οι άνθρωποί της χαίρονται να κάνουν τη δουλειά τους καθημερινά και αναπτύσσουν τα ταλέντα τους, για να συνεχίσουν να οδηγούν την εταιρία σε επιτυχίες και στο μέλλον.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι φέτος η PepsiCo Ελλάδας απέσπασε την κορυφαία διάκριση στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, λαμβάνοντας τον τίτλο «Top Employer Greece 2016» και «Top Employer Europe 2016» από το Top Employers Institute συμβάλλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο στην επιτυχία της PepsiCo Ευρώπης, η οποία με τη σειρά της κατέλαβε την 4η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η διάκριση αυτή δεν είναι τυχαίο γεγονός αφού για 8 συνεχόμενες χρονιές, η PepsiCo - Tasty Foods διακρίθηκε στο θεσμό των «Best Workplaces», ξεχωρίζοντας για τις βέλτιστες πολιτικές και διαδικασίες, τις αξίες και το ανθρωποκεντρικό περιβάλλον εργασίας της.

Και στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards η PepsiCo-Tasty απέδειξε ότι ο εθελοντισμός είναι μέρος της εταιρικής της κουλτούρας και απέσπασε τρία βραβεία (ένα Χρυσό, ένα Ασημένιο και ένα Χάλκινο) για τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης της και την ένταξή τους στη στρατηγική της εταιρίας. Η ενέργεια «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ και Μοιράζουμε Χαμόγελα» είναι ένα από αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v