Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμεσα η έκδοση ομολόγου από Wind Hellas

Πως σχολιάζει η διοίκηση της Wind Hellas τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες προχωρά αύριο στην έκδοση ομολόγου με κουπόνι 8,2% για την άντληση ποσού άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Αμεσα η έκδοση ομολόγου από Wind Hellas

Ακόμα και αύριο αναμένεται να προχωρήσει η διοίκηση της Wind Hellas στην έκδοση ομολογιακού δανείου, άνω των 200 εκατ. ευρώ και επιτόκιο κοντά στο 8,2%, σύμφωνα με στελέχη της τραπεζικής αγοράς. Στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζουν πως "η εταιρεία έχει διερευνήσει τις αγορές σε διάφορες χρονικές στιγμές" και πως "δεν έχουν να κάνουν κάποιο σχόλιο" για τις πληροφορίες περί άμεσης έκδοσης του ομολογιακού δανείου.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Παρασκευή το Reuters, επικαλούμενο πηγές που παρακολουθούν τη διαδικασία, είχε αποκαλύψει πως η Wind Hellas είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις με επενδυτές ομολόγων υψηλών αποδόσεων "προκειμένου να «βολιδοσκοπήσει» τη διάθεσή τους ενόψει μιας πιθανής επιστροφής στην αγορά ομολόγων". Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρονταν πως οι συναντήσεις οργανώθηκαν από την JPMorgan. Υπενθύμιζε, επίσης, πως η Wind Hellas πραγματοποίησε παρόμοιες συναντήσεις τον Ιούλιο του 2014, οι οποίες οργανώθηκαν από τη Citigroup, όπου συζητήθηκε με επενδυτές το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου. Η εταιρεία συζήτησε την έκδοση πενταετούς τίτλου ύψους 175 εκατ. ευρώ (five-year non-call two secured issue), προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες.

Όμως δεν υπήρξε συμφωνία, καθώς λίγο αργότερα σημειώθηκε μεγάλη μεταβλητότητα στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων υψηλών αποδόσεων και επανήλθαν οι ανησυχίες για τη μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Στο πρακτορείο επικαλούνταν και το γεγονός πως "η Wind Hellas πρόσφατα προσέλαβε τον Parm Sandhu, πρόεδρο της Largo Limited -μια από τις εταιρείες holding της Wind-, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας Unitymedia και επέβλεψε την πώλησή της στη Liberty Global το 2010".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v