Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: «Στήνει» ΑΕΕΑΠ για αξιοποίηση των malls

Στην «εκμετάλλευση» των μεγάλων εμπορικών ακινήτων τoυ και στην άντληση ρευστότητας προσανατολίζεται ο όμιλος. Πραγματοποιεί επαφές με private equity funds. Στο σχέδια περιλαμβάνεται επίσης ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου με νέα, μεγάλης προβολής ακίνητα.

Lamda: «Στήνει» ΑΕΕΑΠ για αξιοποίηση των malls

Τη δημιουργία εταιρίας επενδύσεων ακίνητης περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Lamda Development, στην οποία σκοπεύει να εισφέρει εμπορικά ακίνητα που διαθέτει στο επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο, και ειδικότερα τα τρία μεγάλα εμπορικά κέντρα ιδιοκτησίας του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μετά το τέλος των επαφών με την Grivalia Properties στις αρχές του χρόνου -οι οποίες είχαν ως αντικείμενο την πιθανή μετοχική συνεργασία των δύο πλευρών με εισφορά εμπορικών ακινήτων του ομίλου Lamda Development-, ο όμιλος φέρεται να προσανατολίζεται στη δημιουργία μιας αυτόνομης 100% θυγατρικής του στην οποία θα περάσει τα τρία μεγάλα εμπορικά κέντρα (The Mall, Golden Hall, Mediterranean Cosmos).

Σ' αυτό το πλαίσιο και σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Lamda Develοpment πραγματοποιεί παράλληλα επαφές με private equity funds, προκειμένου αυτά να εισφέρουν ρευστό στο νέο επενδυτικό σχήμα. Επιπλέον, στον σχεδιασμό του ομίλου περιλαμβάνεται ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου με νέα, μεγάλης προβολής εμπορικά ακίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος τομέας εμπορικών επενδύσεων αποτελεί έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης του ομίλου Lamda Develοpment, ο οποίος επιδεικνύει σημαντικές αντοχές και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος στην κερδοφορία του ομίλου. Στο α' εξάμηνο του 2016, η λειτουργική κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA) αυξήθηκε κατά 8%.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 4,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 1,9%. Η μέση πληρότητά τους προσεγγίζει το 99% ενώ εξακολουθεί να παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για μισθώσεις.

Η λειτουργική κερδοφορία του The Mall Athens ανήλθε στα 13,3 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 7,3%.

Ειδικότερα, ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση κατά 3,2% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκε ανοδικά κατά 1,7%.

Η λειτουργική κερδοφορία του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη ανήλθε σε 6,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 4,5%, με τον κύκλο εργασιών των καταστημάτων να παρουσιάζει άνοδο της τάξεως του 3,5%.

Επίσης, σημειώθηκε και αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 1,5%, ενώ βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους μίσθωσης.

Σε ό,τι αφορά στο Golden Hall, η λειτουργική του κερδοφορία ανήλθε σε 7,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 11,3%.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων και ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκαν ανοδικά κατά 7,1% και 3,3% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v