Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wind: Στο Β- η αξιολόγηση Fitch με σταθερό outlook

Ο οίκος θέτει αξιολόγηση Β(ΕΧP)/RRE στους τίτλους που εκδίδει σήμερα η Crystal Almond, θυγατρική της Wind με έδρα το Λουξεμβούργο.

Wind: Στο Β- η αξιολόγηση Fitch με σταθερό outlook

Πιστοληπτική αξιολόγηση Β- θέτει ο οίκος Fitch στη Largo Intermediary Holdings Limited (Wind Hellas), με σταθερό outlook. 

Παράλληλα, θέτει αξιολόγηση Β(ΕΧP)/RRE στους τίτλους που εκδίδει σήμερα η Crystal Almond, θυγατρική της εταιρίας με έδρα το Λουξεμβούργο. Σημειώνεται ότι η εταιρία βγαίνει στις αγορές για άντληση 250 εκατ. ευρώ μέσω ομολογιακού δανείου λήξης το 2021. 

Η αξιολόγηση της Wind Hellas στηρίζεται από την έμπειρη διοικητική ομάδα, τη σταθεροποιούμενη ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και τη θέση της εταιρίας τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία, αλλά και τη συνεργασία της με τη Vodafone στα δίκτυα κινητής 2G και 3G.

Οι παράγοντες αυτοί αντισταθμίζονται από τους σοβαρούς κινδύνους που υφίσταται η εταιρία και η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών από την αρχή της κρίσης, καθώς και από τον ισχυρό ανταγωνισμό από τον ΟΤΕ και την Codafone. 

Η αξιολόγηση της ελληνικής εταιρίας περιορίζεται επίσης και από το "ταβάνι" του Β- λόγω της αντίστοιχης αξιολόγησης της Ελλάδας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v