Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επτά υποψήφιοι για τα κόκκινα δάνεια της Attica Bank

Η σύμβουλος της τράπεζας έλαβε προτάσεις από funds για την ανάληψη της διαχείρισης NPLs ύψους 1 δισ. ευρώ, με αντάλλαγμα την κεφαλαιακή ενίσχυση της Attica με 70 εκατ. ευρώ. Εξετάζονται για να επιλεγεί προτιμητέος επενδυτής.

Επτά υποψήφιοι για τα κόκκινα δάνεια της Attica Bank

Επτά προτάσεις κατατέθηκαν στην Clayton, η οποία έχει αναλάβει σύμβουλος της Attica Bank με στόχο την ανάληψη της διαχείρισης από τους υποψήφιους επενδυτές κόκκινων δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ, με ταυτόχρονη τοποθέτηση κεφαλαίων 70 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας, όπως αυτές προέκυψαν από τα περσινά stress tests. 

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης, το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξεταστούν οι προσφορές από τα επτά funds προκειμένου η διαδικασία να καταλήξει σε έναν προτιμητέο επενδυτή.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εντός του τελευταίου δεκαήμερου του Νοεμβρίου η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί, ούτως ώστε μετά να γίνει η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου και η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι η Attica Bank έπρεπε με βάση το δυσμενές σενάριο του stress test να βρει κεφάλαια ύψους 748 εκατ. ευρώ και στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 συγκέντρωσε κεφάλαια 681 εκατ. ευρώ.

Εκτοτε οι αρμόδιες εποπτικές αρχές τής έδωσαν αρκετό χρονικό διάστημα προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της και σύμφωνα με το νέο πλάνο, αυτό πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του 2016. Εξού και επελέγη η συνδυαστική λύση της διάθεσης προς διαχείριση κόκκινων δανείων ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, με αντάλλαγμα την κάλυψη του απομείναντος ποσού της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v