Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Vodafone επενδύει με όραμα την κοινωνία των Gigabit

Στοχεύοντας προς την κοινωνία των Gigabit, η Vodafone Ελλάδος ξεκινά την υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους 500 εκατ. έως το 2020, το οποίο ανταποκρίνεται στους νέους στόχους της Ε.Ε. για ταχύτητες 1 Gigabit το δευτερόλεπτο έως το 2030. Advertorial.

Η Vodafone επενδύει με όραμα την κοινωνία των Gigabit

Σκεφτείτε ένα αύριο με μεγάλες δόσεις επιστημονικής φαντασίας: Ασθενείς που παρακολουθούνται από απόσταση και δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στο νοσοκομείο. Γιατροί που ανταλλάσουν επιστημονικές απόψεις κατά την διάρκεια χειρουργείων, μέσα από τηλεδιασκέψεις υψηλής ευκρίνειας. Ερευνητές που μοιράζονται και αναλύουν online τεράστιες ποσότητες ψηφιακών δεδομένων. Φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα από την άλλη πλευρά του πλανήτη και συμμετέχουν στην παράδοση real time, μέσα από HD video. «Έξυπνα» δίκτυα που εξοικονομούν τεράστιες ποσότητες πόρων, διαχειριζόμενα με βέλτιστο τρόπο τις υποδομές ενέργειας.

Αυτό το μέλλον δεν είναι μακρινό. Αντίθετα, τα σχεδιαζόμενα και υπό κατασκευή τηλεπικοινωνιακά δίκτυα υπερ-υψηλών ταχυτήτων της κινητής και σταθερής τηλεφωνίας θα έρθουν να υπηρετήσουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της ψηφιακής οικονομίας και να υλοποιήσουν το όραμα του ομίλου Vodafone για την κοινωνία των Gigabit.

Πυλώνας για τη νέα ψηφιακή οικονομία θα είναι τα δίκτυα οπτικών ινών και τα mobile δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, τα οποία υπόσχονται μία εποχή για τις τηλεπικοινωνίες που θα φέρει βελτίωση στην υγεία, την εκπαίδευση, την ασφάλεια, την κοινωνική συνοχή, το περιβάλλον και την απασχόληση.

Στοχεύοντας προς την κοινωνία των Gigabit, η Vodafone Ελλάδος ξεκινά την υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους 500 εκατ. έως το 2020, που αφορά στην:

- Ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς κινητής & σταθερής για την περαιτέρω στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και την παροχή νέων δυνατοτήτων στους καταναλωτές

- Ανάπτυξη υπηρεσιών τηλεόρασης για την δημιουργία του πιο ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της ελληνικής αγοράς

- Αναβαθμίσεις προϊόντων και υπηρεσιών με προγράμματα και τεχνολογίες που δίνουν αξία στον πελάτη

- Αναβάθμιση του δικτύου λιανικής της Vodafone, για τη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης των καταναλωτών σε θέματα τεχνολογίας, αλλά και την στήριξη συνεργατών και τοπικών κοινωνιών.

Ήδη η Vodafone έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών σε Ν. Ιωνία, Φρεαττύδα, Γηροκομείο, Παγκράτι και Ν. Κόσμο. Στόχος της εταιρίας είναι η εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών που θα φτάσουν στα κτίρια και στα σπίτια χιλιάδων ελλήνων καταναλωτών, προσφέροντας μία θεαματικά διαφορετική εμπειρία στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, χάρη στην απείρως υψηλότερη ταχύτητα του δικτύου οπτικών ινών.

Η Vodafone έχει και την διάθεση και τη στρατηγική και τα κεφάλαια για να προχωρήσει στην υλοποίηση δικτύων νέας γενιάς, προσφέροντας έτσι τις καλύτερες τεχνολογίες για την καινοτομία και ανάπτυξη:

- Θα είναι δυνατή η καλύτερη εξυπηρέτηση κρίσιμων τομέων της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, όπου η χρήση νέων τεχνολογιών και συνδεσιμότητας είναι απαραίτητη

- Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορούν να υποστηρίξουν την καινοτομία και να ανταγωνιστούν με ίσους όρους στη διεθνή αγορά, αντί να χάνουν ευκαιρίες παραμένοντας στη «ζώνη χαμηλών ταχυτήτων»

- Οι ελληνικές περιφέρειες θα μπορούν να ωφεληθούν από αξιόπιστες δικτυακές υποδομές και υψηλές ταχύτητες για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και στήριξη της τοπικής ανάπτυξης

- Οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερη επικοινωνία και νέες δυνατότητες, με ποιότητα υπηρεσιών και τα οφέλη που προκύπτουν σε μια αγορά που προσελκύει νέες επενδύσεις και στηρίζει τον υγιή ανταγωνισμό.

- Η υλοποίηση ενός έργου τέτοιας εμβέλειας θα προσφέρει την απαραίτητη τεχνολογική ώθηση στη χώρα, θα τονώσει τον ανταγωνισμό και θα δημιουργήσει το έδαφος για νέα προϊόντα και υπηρεσίες από τις επιχειρήσεις.

Επίσης, θα επιταχύνει τη διείσδυση των δικτύων νέας γενιάς στα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και θα βοηθήσει στην ταχύτερη εκπλήρωση των εθνικών στόχων για την ευρυζωνικότητα. Το σχέδιο της Vodafone ανταποκρίνεται στους νέους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ταχύτητες 1 Gigabit το δευτερόλεπτο έως το 2030.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει άμεση σύνδεση της ευρυζωνικότητας και της ανάπτυξης της οικονομίας, καθώς όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα διείσδυσης τόσο υψηλότερη είναι η θετική επίδραση στην αύξηση του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την μελέτη του Vodafone Institute "Shaping the Gigabit Society", η αύξηση του αριθμού των συνδέσεων οπτικών ινών σε μία χώρα κατά 1% κατ' έτος συσχετίζεται με την άνοδο του ΑΕΠ κατά 0,02% και 0,04% κάθε χρόνο (περίπου 35 -70 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, με βάση το ΑΕΠ του 2015).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v