Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερις αναπληρωτές CEO στον ΟΛΠ

Αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς το οργανόγραμμα της νέας διοίκησης. Δημιουργούνται 4 διευθύνσεις με 22 τμήματα.

Τέσσερις αναπληρωτές CEO στον ΟΛΠ

Αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς το οργανόγραμμα της νέας διοίκησης του οργανισμού. Ο ΟΛΠ θα έχει πλέον τέσσερις αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους, τρεις Κινέζους και έναν Έλληνα, που θα διοικούν τις τέσσερις διευθύνσεις που δημιουργούνται και θα αποτελούνται πλέον από 22 τμήματα.

Επικεφαλής της νέας διοίκησης αλλά και το γενικό πρόσταγμα θα έχει ο διευθύνων σύμβουλος Capt. Fu Chengqiu.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, τη Διεύθυνση Διοικητικής Λειτουργίας αναλαμβάνει ο αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλου Άγγελος Καρακώστας και σε αυτήν υπάρχουν τα εξής τμήματα: Ανθρώπινων Πόρων, Διοικητικού Ελέγχου και Γραμματειακής Λειτουργίας, Νομικό τμήμα, Ασφάλειας λιμένος και Προστασίας Περιβάλλοντος, Δημοσίων Σχέσεων Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μάρκετινγκ και Ελεύθερης Ζώνης και λοιπών τελωνειακών καθεστώτων.

Ο αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλου Deng Xiaoli αναλαμβάνει τη διεύθυνση επιχειρησιακής λειτουργίας που αποτελείται από τα εξής τμήματα: Εμπορευματικών Σταθμών, Κρουαζιέρας και Ακτοπλοΐας, Ποιοτικού Ελέγχου και Επιθεώρησης, Εργατικής Λειτουργίας, Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Ο αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλου JI Fengming αναλαμβάνει τη διεύθυνση οικονομικής λειτουργίας που έχει τα εξής τμήματα: Οικονομικό, Εσόδων, Ελέγχου, Δικτύων και Μηχανοργάνωσης, Οικονομικής Χρηματιστηριακής Συμμόρφωσης.

Τη Διεύθυνση Τεχνικής Λειτουργίας αναλαμβάνει ο αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλου LI Jianchun και αποτελείται από τα εξής τμήματα: Συντήρησης εξοπλισμού λιμένα, νέων κατασκευών, ολοκληρωμένης συντήρησης λιμένα, προμηθειών και ασφαλίσεων, ναυπηγείων.

Στην παλαιότερη διοίκηση του ΟΛΠ υπήρχε ένας διευθύνων σύμβουλος και ένας γενικός διευθυντής και 17 διευθύνσεις με 54 τμήματα. Στελέχη της λιμενικής αγοράς τονίζουν ότι το νέο σχήμα του ΟΛΠ γίνεται πλέον πιο ευέλικτο και στιβαρό, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς. Εξάλλου το δυναμικό του προσωπικού από 01/10/2016 ανέρχεται σε 1.094 άτομα, εκ των οποίων 118 είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 46 Τεχνολογικής, 573 Δευτεροβάθμιας, 36 υποχρεωτικής, 309 λιμενεργατικό προσωπικό και 12 άτομα προσωπικό με έμμισθη εντολή.

Στο μεταξύ την περασμένη Πέμπτη 27/10 συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και ασχολήθηκε με τις νέες επενδύσεις στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει η νέα κινεζική διοίκηση μέσα στο 2017, με το νέο οργανόγραμμα που υλοποιείται αλλά και την αλλαγή κανονισμού του προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινεζική διοίκηση ανακοίνωσε προς τα μέλη του ΔΣ ότι σκοπεύει να επενδύσει μέσα στο 2017 περίπου 136 με 140 εκατ. ευρώ, με βάση και τις συμβατικές υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί, ενώ θα δοθεί έμφαση σε έργα που αφορούν την κρουαζιέρα, τις ναυπηγικές εργασίες, τα Logistic center, την προβλήτα Ι και την αναβάθμιση του car terminal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v