Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΡΓΟΣΕ: Υπογράφηκε η 1η εργολαβία πρασίνου του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕ/Π

Σκοπός των φυτοτεχνικών εργασιών που προβλέπει το έργο είναι η προστασία από τις διαβρώσεις των ορυγμάτων και επιχωμάτων που κατασκευάστηκαν, η σταθεροποίηση των πρανών και συγχρόνως η περιβαλλοντική αποκατάσταση του τοπίου.

ΕΡΓΟΣΕ: Υπογράφηκε η 1η εργολαβία πρασίνου του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕ/Π

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του σιδηροδρομικού άξονα Πάτρας – Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ειδομένης / Προμαχώνα (ΠΑΘΕ/Π) που υλοποιείται από την ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 03-11-2016, στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ στην Αθήνα, η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου: «Φυτοτεχνικές εργασίες για την σταθεροποίηση και την περιβαλλοντική αποκατάσταση των πρανών κατά μήκος της Σιδηροδρομικής Γραμμής από τον Σ.Σ. Τιθορέας Χ.Θ. 164+000 έως την Χ.Θ. 169+737 πριν την είσοδο της σήραγγας Καλλιδρόμου και από την έξοδο της σήραγγας Καλλιδρόμου Χ.Θ. 178+924,45 έως την Χ.Θ. 181+645 και Χ.Θ. 197+319,26 έως την Χ.Θ. 202+466,26».

Το συμβατικό οικονομικό αντικείμενο το έργου ανέρχεται σε 1.015.203,04 ευρώ, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility) 2014-2020 και από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ανάδοχος για την κατασκευή του έργου είναι η εργοληπτική επιχείρηση «Έργα Πρασίνου Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία». Η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται να γίνει σε 36 μήνες.

Η σύμβαση αυτή αποτελεί την πρώτη από πέντε εργολαβίες πρασίνου στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής από τον Σταθμό της Τιθορέας έως τον αντίστοιχο του Δομοκού.

Σκοπός των φυτοτεχνικών εργασιών είναι η προστασία από τις διαβρώσεις των ορυγμάτων και επιχωμάτων που κατασκευάστηκαν, η σταθεροποίηση των πρανών και συγχρόνως η περιβαλλοντική αποκατάσταση του τοπίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v