Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean Airlines: Ισχυρό γ' τρίμηνο βλέπουν οι αναλυτές

To consensus των αναλυτών εκτιμά ότι τα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο θα αυξηθούν κατά 3,5% στα 402 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη 9% στα 144 εκατ. ευρώ και τέλος τα καθαρά κέρδη στα 73 εκατ. από 67,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Aegean Airlines: Ισχυρό γ τρίμηνο βλέπουν οι αναλυτές

Το τρίτο τρίμηνο της Aegean Airlines φαίνεται ότι θα αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Η αύξηση κατά 9,5% της αεροπορικής κίνησης στη χώρα και 11,8% για το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας την ίδια περίοδο θεωρούνται τα εχέγγυα για τα βελτιωμένα αποτελέσματα της εταιρείας.

Ήδη, στο ταμπλό του Χ.Α. η μετοχή της εταιρίας την τελευταία εβδομάδα έχει σημειώσει απόδοση 3,5% ποντάροντας στα θετικά αποτελέσματα, αν και από τις αρχές του έτους και κυρίως το τελευταίο εξάμηνο η απόδοση είναι αρνητική της τάξεως του 22%.

To consensus των αναλυτών εκτιμά ότι τα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο θα αυξηθούν κατά 3,5% στα 402 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη 9% (EBITDAR) στα 144 εκατ. ευρώ και τέλος τα καθαρά κέρδη στα 73 εκατ. ευρώ από 67,2 εκατ. ευρώ πέρυσι στο 3ο τρίμηνο.

Ωστόσο, παρά τη θεαματική βελτίωση του τρίτου τριμήνου και τη μικρή άνοδο στα έσοδα κατά 2%, το εννεάμηνο δεν θα είναι βελτιωμένο σε όρους κερδοφορίας σε σχέση με πέρυσι.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων εκτιμώνται στα 90 εκατ. ευρώ από 120,4 εκατ. ευρώ πέρυσι ή μείωση 25%. Στα καθαρά κέρδη η πτώση εκτιμάται στο 40% (50 εκατ. ευρώ από 81,9 εκατ. ευρώ το 2015).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v