ΤΧΣ: Βραχυπρόθεσμη μετάθεση αποφάσεων για ΕΤΕ

Σε εύθετο χρόνο θα επανεξετασθεί το ζήτημα. Παραμένει ως αιωρούμενη απειλή το αίτημα σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης. Ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον SSM. Μένει ως έχει προς το παρόν το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής.

ΤΧΣ: Βραχυπρόθεσμη μετάθεση αποφάσεων για ΕΤΕ

Το πρώτο βήμα εκτόνωσης της κρίσης έκανε πριν από λίγο το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αποφασίζοντας να μεταθέσει για αργότερα τις περαιτέρω κινήσεις του στο θέμα της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, χωρίς να ληφθεί απόφαση κατάθεσης αιτήματος για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης. Το Γενικό Συμβούλιο αποδέχθηκε σχετική εισήγηση να μετατεθούν οι όποιες αποφάσεις του σε εύθετο χρόνο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr το ΤΧΣ θα συνεδριάσει ξανά άμεσα, δεν αποκλείεται ακόμα και εντός της εβδομάδος προκειμένου να δει ξανά το θέμα και να λάβει τις δέουσες αποφάσεις. Σήμερα εξετάστηκαν όλα τα εναλλακτικά σενάρια συμπεριλαμβανομένης και της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ωστόσο για μια ακόμα φορά τα μέλη του ήταν διχασμένα.

Όπως διευκρινίζουν στελέχη του Ταμείου, η δυνατότητα έκτακτης γενικής συνέλευσης παραμένει στο τραπέζι καθώς συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές που έχει το ΤΧΣ. Στο ερώτημα, δε, πότε το ταμείο θα λάβει τις αποφάσεις του για την Εθνική, η εκτίμηση των ίδιων είναι ότι θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος.

Σπεύδουν όμως να διευκρινίσουν ότι σε καμία περίπτωση οι αποφάσεις δεν μετατίθενται για τον Μάιο ή τον Ιούνιο και την τακτική γενική συνέλευση.

Στην πράξη το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κόντρα με τη διοίκηση της Εθνικής. Ρόλο στην παραπάνω απόφασή του προφανώς έπαιξε η σύσταση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, η οποία συνεκτιμήθηκε από το ΤΧΣ.

Όπως αποκάλυψε το πρωί το Euro2day.gr ο SSM με ηλεκτρονική επιστολή σύστησε να μην υπάρξει άμεσα κατάθεση αιτήματος σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης και οι όποιες αποφάσεις να μετατεθούν για την τακτική γενική συνέλευση. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας υπήρξε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μέσω emails μεταξύ ΤΧΣ και SSM.

Πάντως η απόφαση του Ταμείου συνεπάγεται ότι το Δ. Σ της Εθνικής παραμένει προς το παρόν και για ορίζοντα μερικών εβδομάδων ή και μηνών ως έχει. Σημειώνεται ότι η διοίκηση της Εθνικής έχει προαναγγείλει συμβιβαστικές πρωτοβουλίες εκτόνωσης της κρίσης,

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v