Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΑ: Σκλήρη επίθεση συνδικαλιστών σε διοίκηση για διαγωνισμό της ΕΛΑΣ

Ο αποκλεισμός της κοινοπραξίας ΕΛΤΑ - Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ από τον διαγωνισμό για τη μεταφορά των διαβατηρίων της ΕΛΑΣ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ομοσπονδίας των ταχυδρομικών υπαλλήλων. Ζητούν παρέμβαση της κυβέρνησης.

ΕΛΤΑ: Σκλήρη επίθεση συνδικαλιστών σε διοίκηση για διαγωνισμό της ΕΛΑΣ

Σκληρή επίθεση στη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων εξαπολύουν οι συνδικαλιστές του οργανισμού, με αφορμή τον αποκλεισμό της κοινοπραξίας ΕΛΤΑ - Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ από τον διαγωνισμό της Ελληνικής Αστυνομίας για την ταχυμεταφορά των διαβατηρίων που εκδίδει η Ελληνική Αστυνομία για τρία (συν ένα) χρόνια. Μάλιστα η κοινοπραξία αποκλείστηκε για τυπικούς λόγους, πριν καν ανοίξουν οι προσφορές! Ενδιαφέρον για τη σύμβαση των 10.800.000 ευρώ είχαν εκδηλώσει και οι εταιρείες ταχυμεταφορών Speedex (που επίσης αποκλείστηκε) και ACS (του ομίλου Quest Συμμετοχών).

Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) αναφέρεται πως «οι Διοικήσεις των ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, καθώς "κατάφεραν" να αποκλείσουν τα ΕΛΤΑ και από τον διαγωνισμό για τα διαβατήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, αρχικού προϋπολογισμού 10.800.000 ευρώ».

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΠΟΣΤ, «χαρακτηριστικό της ανικανότητάς τους είναι ότι η κοινοπραξία των ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ αποκλείστηκε πριν καν ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές, λόγω παραλείψεων στα νομιμοποιητικά έγγραφα, καθώς είχαν προσκομίσει λάθος πιστοποιητικά!».

Οι συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ υποστηρίζουν πως «είμαστε πλέον θεατές ενός ασύμμετρου πολέμου εναντίον του Δημόσιου Ταχυδρομείου από συγκεκριμένα συμφέροντα. Καλούμε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβουν άμεσα και να κηρύξουν άκυρο τον διαγωνισμό, καθώς δεν τηρούνται πλέον ούτε στοιχειωδώς οι βασικοί κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού και να αποτρέψουν με αυτόν τον τρόπο την περαιτέρω συρρίκνωση του Δημόσιου Ταχυδρομείου».

Οι ίδιοι υπενθυμίζουν πως για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε αντιπαράθεση ΕΛΤΑ - ACS για αντίστοιχο διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ (διανομή των λογαριασμών), με τους συνδικαλιστές να θεωρούν πως και αυτή η δουλειά χάθηκε επειδή «παραδόθηκε» η διοίκηση. Στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν πως «η πίστωση χρόνου και η ανοχή μας για τις Διοικήσεις στα ΕΛΤΑ και στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ τελείωσε!!! Εάν υπήρχε στοιχειώδης ευθιξία και αξιοπρέπεια από την πλευρά τους, θα έπρεπε ήδη να είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v