Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Minoan: Αύξηση κερδών στα 24,4 εκατ. στο εννεάμηνο

Ο κύκλος εργασιών του Οµίλου ανήλθε σε € 128,0 εκατ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 36,8 εκατ.

Minoan: Αύξηση κερδών στα 24,4 εκατ. στο εννεάμηνο

Το εννεάµηνο του 2016 συνεχίστηκε η βελτίωση των οικονοµικών επιδόσεων της Minoan Lines. Συγκεκριµένα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών του Οµίλου ανήλθε σε € 128,0 εκατ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 36,8 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση € 5,3 εκατ. σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Τα καθαρά κέρδη µετά από φόρους ανήλθαν σε € 24,4 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση € 6,8 εκατ., σε σχέση µε το αντίστοιχο διάστηµα του προηγούµενου έτους.

Επιπρόσθετα, κατά την 30/9/2016, τα συνολικά ίδια κεφάλαια της Εταιρείας σε ενοποιηµένο επίπεδο ανέρχονταν σε € 284,0 εκατ. (€ 2,65 ανά µετοχή). Επίσης, ο τραπεζικός δανεισµός της Εταιρείας διαµορφώθηκε στα € 162,4 εκατ., ενώ τα ταµειακά διαθέσιµα ανήλθαν σε € 31,0 εκατ.

Μεταφορικό έργο

• Γραµµή Αγκώνα & Τεργέστη

Η Εταιρεία το εννεάµηνο του 2016 δραστηριοποιήθηκε στη γραµµή της βόρειας Αδριατικής (Πάτρα – Ηγουµενίτσα - Αγκώνα - Τεργέστη), επιτυγχάνοντας υψηλά εµπορικά µερίδια, σε µια πολύ ανταγωνιστική
και απαιτητική αγορά.

Συγκεκριµένα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Εταιρεία διακίνησε συνολικά 322 χιλ. επιβάτες, 82
χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα και 54 χιλ. φορτηγά οχήµατα. Τα µερίδια στη συγκεκριµένη αγορά της Αγκώνα διαµορφώθηκαν στο 49,6% για τους επιβάτες, 46,7% για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 55,2% για τα  φορτηγά αυτοκίνητα. Στο λιµάνι της Τεργέστης δεν δραστηριοποιείται άλλη εταιρεία.

• Ελληνική Ακτοπλοΐα (Γραµµή Κρήτης)

Στη γραµµή της Κρήτης (Ηράκλειο-Πειραιάς), οι Μινωικές Γραµµές διατήρησαν την πρώτη θέση που παραδοσιακά κατέχουν στην αγορά αυτή.

Το εννεάµηνο του 2016, η Εταιρεία διακίνησε 528 χιλ. επιβάτες, 78 χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα και 45 χιλ. φορτηγά αυτοκίνητα. Τα µερίδια αγοράς στη συγκεκριµένη γραµµή ανήλθαν περίπου σε 65,4% για τους επιβάτες, 63,0% για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 47,1% για τα φορτηγά αυτοκίνητα.

Τρέχουσες εξελίξεις

Τον Φεβρουάριο του 2016 η ∆ιοίκηση της Εταιρείας αποφάσισε την ενίσχυση της συµµετοχής της στην εταιρεία «Hellenic Seaways» και προχώρησε στην αγορά µετοχών της από µετόχους.

H διαδικασία διενέργειας συναλλαγών για την αγορά µετοχών της εν λόγω εταιρείας συνεχίζεται, ενώ το ποσοστό συµµετοχής των Μινωικών Γραµµών στο µετοχικό κεφάλαιο της «Hellenic Seaways» έχει διαµορφωθεί στα επίπεδα του 48,4%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v