Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θέμα ημερών η εθελουσία στην Εθνική Τράπεζα

Το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» για 3 εβδομάδες. Στόχος η αποχώρηση περίπου 1.500 εργαζομένων από τις δραστηριότητες στην εγχώρια αγορά. Το ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης.

Θέμα ημερών η εθελουσία στην Εθνική Τράπεζα

Θέμα ημερών -δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν εντός του επόμενου διημέρου- είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η έναρξη του προγράμματος εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο των δράσεων του πλάνου αναδιάρθρωσης για το οποίο έχει δεσμευθεί η διοίκηση της τράπεζας.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» για 3 εβδομάδες, με στόχο την αποχώρηση περίπου 1.500 εργαζομένων από τις δραστηριότητες της τράπεζας στην ελληνική αγορά.

Πηγές αναφέρουν ότι το ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης θα είναι 180.000 ευρώ, ευθυγραμμισμένο με τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου που εφάρμοσαν και οι υπόλοιπες τράπεζες. Θα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι είτε θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος άπαξ και να αποχωρήσουν από την τράπεζα, είτε να πάρουν άδεια για 2 ή 3 χρόνια με καταβολή μέρους του μισθού και εν συνεχεία αποχώρηση.

Η διοίκηση της τράπεζας ευελπιστεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα για εθελούσια έξοδο να είναι υψηλή, ωστόσο πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν στο Εuro2day.gr ότι επιτυχία θα θεωρηθεί και η συμμετοχή 1.000 εργαζομένων.

Στο μεταξύ, η διοίκηση αναμένει την απόφαση των εποπτικών αρχών στο αίτημα για άμεση αποπληρωμή των CoCos ύψους 2,03 δισ. ευρώ, τα οποία χρησιμοποίησε στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης τον Νοέμβριο του 2015, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το σχέδιο αποχώρησης, όπου κριθεί σκόπιμο, από τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v