Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιξη του 2018 ο νέος Αστέρας Βουλιαγμένης

Στα 600 εκατ. ευρώ το συνολικό ύψος της επένδυσης. Στόχος η δημιουργία ενός κορυφαίου, σε διεθνές επίπεδο, τουριστικού συγκροτήματος. Τι προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο.

Ανοιξη του 2018 ο νέος Αστέρας Βουλιαγμένης

Τον Απρίλιο του 2018 τοποθετείται χρονικά η επαναλειτουργία του αναβαθμισμένου συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του σχήματος που απέκτησε τον έλεγχο του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης, σύμφωνα με τους επενδυτές, θα ανέλθει σε 600 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των 393 εκατ. που απαιτήθηκαν για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης.

Την παρουσίαση των παρεμβάσεων που θα γίνουν στο συγκρότημα τους επόμενους μήνες έκαναν εκ μέρους των επενδυτών ο διευθύνων σύμβουλος της AGC Ουαλίντ Αμπουσούντ και ο Μαρκ Κούτης, εκπροσωπώντας το επενδυτικό συμβούλιο του Άμπου Ντάμπι.

Στόχος των επενδυτών, όπως ανέφεραν, είναι να δημιουργηθεί ένα κορυφαίο σε διεθνές επίπεδο τουριστικό συγκρότημα, το οποίο θα αναπτύσσεται σε έξι ενότητες. Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται δύο πολυτελή ξενοδοχεία, ο χώρος της παραλίας, πάρκο, η μαρίνα του συγκροτήματος και μια ενότητα από 13 πολυτελείς κατοικίες οι οποίες θα αναπτυχθούν στον χώρο που σήμερα καταλαμβάνει το ξενοδοχείο Αφροδίτη, το οποίο θα κατεδαφιστεί.

Οι συνολικές εγκαταστάσεις στον χώρο της χερσονήσου του Αστέρα θα καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια 56.000 τ.μ., από τα οποία 41.500 τ.μ. θα αφορούν στις τουριστικές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος.

Όπως επισημάνθηκε, ο συνολικός συντελεστής δόμησης  δεν υπερβαίνει το 0,2, ενώ στις πολυτελείς κατοικίες που πρόκειται να ανεγερθούν, το συνολικό τους ύψος δεν θα υπερβαίνει τα 7,5 μέτρα.

Στον πυρήνα του νέου Αστέρα Βουλιαγμένης θα βρίσκονται το ξενοδοχείο Ναυσικά, το οποίο θα αποτελείται από 132 δωμάτια έναντι 162 που είναι σήμερα, και 22 σουίτες. Οι τελευταίες θα έχουν επιφάνεια από 75 έως 180 τ.μ. Στο ίδιο κτίριο θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του λόμπι, της πισίνας και του περιβάλλοντος χώρου της, ενώ προβλέπεται να δημιουργηθεί διώροφο lobby-bar.

Το «πετράδι του στέμματος», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, θα αποτελεί το ξενοδοχείο Αρίων, το οποίο θα αποτελείται από 102 δωμάτια έναντι 132 σήμερα και 20 σουίτες, η επιφάνεια των οποίων θα φτάνει τα 450 τ.μ.

Στις δύο μονάδες, Ναυσικά και Αρίων, θα υπάρχουν συνεδριακοί χώροι και αίθουσες επιχειρηματικών και άλλων εκδηλώσεων, ενώ θα υποστούν ριζική ανακαίνιση τα 58 μπάγκαλοους του συγκροτήματος.

Πρόθεση των επενδυτών είναι να λειτουργεί ο ευρύτερος χώρος της χερσονήσου ως πάρκο ελεύθερο για το κοινό, ενώ επισημάνθηκε ότι αποτελεί προτεραιότητα η αύξηση των θέσεων απασχόλησης.

Όσον αφορά στο προσωπικό του συγκροτήματος, πηγή της εταιρείας Αστήρ Παλάς ανέφερε στο Euro2day.gr πως έχουν ήδη αποχωρήσει με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 90 από τους περίπου 200 εργαζόμενους αορίστου χρόνου.

Πρόθεση της διοίκησης, όμως μας αναφέρθηκε, είναι να διατηρηθούν οι υπόλοιπες θέσεις με μετακινήσεις προσωπικού σε θέσεις που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη αυτό το διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών που θα γίνονται στο συγκρότημα τους επόμενους μήνες, η παραλία και οι εγκαταστάσεις της θα λειτουργούν κανονικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v