Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE-ΤΧΣ: «Ανακωχή» με βήμα προς βήμα αλλαγές

Το modus operandi στο οποίο κατέληξαν μεγαλομέτοχος και διοίκηση της Εθνικής. Παραμένει η διοίκηση της τράπεζας τουλάχιστον ως την επόμενη τακτική γενική συνέλευση. Ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο Δ.Σ. νωρίτερα.

ETE-ΤΧΣ: «Ανακωχή» με βήμα προς βήμα αλλαγές

Το κείμενο κοινής ανακοίνωσης, που συντάσσουν οι διοικήσεις ΤΧΣ και Εθνικής, αναμένει η αγορά, προκειμένου να αποκωδικοποιήσει τους όρους της διαφαινόμενης «ανακωχής» στις σχέσεις των δύο πλευρών, οι οποίες διερράγησαν, με αφορμή τη διαδικασία ανάδειξης και εκλογής νέου προέδρου στην τράπεζα.

Όπως έγραψε χθες το Euro2day.gr οι σχέσεις των πλευρών εξομαλύνονται μετά τις εξηγήσεις και τις δεσμεύσεις που παρείχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ, κατά τη συνεδρίαση του, την περασμένη Δευτέρα.

Οι εξηγήσεις και δεσμεύσεις των κ. κ. Π. Θωμόπουλου και Λ. Φραγκιαδάκη αποτέλεσαν, όπως όλα δείχνουν, τη βάση ενός modus operandi, το οποίο διασώζει το πληγέν, κατά την κυβέρνηση και την αγορά, κύρος του Ταμείου, χωρίς την ίδια στιγμή να «βυθίζει» σε διοικητική κρίση την Εθνική καθώς υπάρχουν αρκετά ανοικτά μέτωπα (πώληση της UBB, εθελουσία έξοδος, αίτημα στον SSM για εξόφληση των CoCos, πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής κ.ά.) που απαιτούν άμεσες αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΧΣ ως μεγαλομέτοχος της Εθνικής (σ.σ κατέχει το 40,4%) θα τοποθετηθεί ως προς τη διατήρηση ή αλλαγή των εκτελεστικών μελών της τράπεζας και ειδικότερα του διευθύνοντος συμβούλου, Λ. Φραγκιαδάκη κατά την επόμενη τακτική γενική συνέλευση, η οποία με βάση το αναθεωρημένο πλαίσιο μπορεί να διενεργηθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2017.

Πρόκειται για πληροφορία που επιβεβαιώνεται από πολλές πλευρές. Εφόσον ισχύει, εξασφαλίζει στην τράπεζα συνθήκες ομαλότητας και στη διοίκησή της κρίσιμο χρόνο για να υλοποιηθούν απρόσκοπτα οι δεσμεύσεις απομόχλευσης, αλλά και οι στόχοι για μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, μέτωπο στο οποίο η Εθνική εμφανίζει προς το παρόν τις καλύτερες επιδόσεις.

Νωρίτερα, από την τακτική γενική συνέλευση, είναι πιθανόν να υπάρξει αλλαγή στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, που θα αφορά στη θέση του προέδρου. Σε αυτή την περίπτωση θα κινηθεί εκ νέου διαδικασία ανεύρεσης κατάλληλων υποψηφίων.

Η ανακοίνωση που ετοιμάζεται από χθες θα επιχειρεί να κλείσει το θέμα, χωρίς την ίδια στιγμή να αφήνει εκτεθειμένο το Ταμείο σε επίπεδο εντυπώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v