Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το νέο CEO αναζητά η nomination committee στην Πειραιώς

Η αρμόδια επιτροπή εξετάζει λεπτομέρως τις τέσσερις υποψηφίοτητες για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς. Στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της τράπεζας. Το ταξίδι Γ. Χατζηνικολάου στην Φρανκφούρτη.

Το νέο CEO αναζητά η nomination committee στην Πειραιώς

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο πρώτος κύκλος της συνεδρίασης της nomination committee – η οποία συνεδριάζει από τις 10.00 το πρωί - στην Τράπεζα Πειραιώς που περιελάμβανε τα interviews των τεσσάρων υποψηφίων για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου, δηλαδή των Χρήστου Παπαδόπουλου, Στέλιου Παπαδόπουλου, Άνθιμου Θωμόπουλου και της κα Μαριάννας Πολιτοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr η συνεδρίαση της Επιτροπής Επιλογής θα συνεχισθεί καθώς τα μέλη της θα εξετάσουν λεπτομερώς τις τέσσερις υποψηφιότητες προκειμένου να επιλέξουν τις επικρατέστερες.

Σημειώνεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση (σ.σ. προγραμματισμένη) του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας με την ελπίδα να λήξει το ανοικτό εδώ και ένα χρόνο ζήτημα της τοποθέτησης νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Ο πρόεδρος της τράπεζας Γιώργος Χατζηνικολάου βρέθηκε τις  προηγούμενες ημέρες στην Φρανκφούρτη προκειμένου να συζητήσει με τις εποπτικές αρχές το θέμα της διοικητικής εκκρεμότητας και ζήτησε κάποια χρονικά περιθώρια (σ.σ. τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα) μέχρι το ζήτημα να διευθετηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το σήριαλ για την εξεύρεση διευθύνοντος συμβούλου έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2015 και ενδιάμεσα έχουν «κοπεί» από τον SSM και τον Paulson (μέτοχο της τράπεζας με ποσοστό 9,9%) άπειρες υποψηφιότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v